News

Angajări la IGSU. Peste 3.400 de posturi scoase la concurs. Care sunt condițiile de participare

Angajări la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Instituția din cadrul MAI anunță că scoate la concurs peste 3.400 de posturi. Care sunt condițiile de participare.
28.06.2022 | 17:08
Angajari la IGSU Peste 3400 de posturi scoase la concurs Care sunt conditiile de participare
Angajări la IGSU. Peste 3.400 scoase la concurs la nivel național. Sursa foto: IGSU
ADVERTISEMENT

Cetățenii care vor să lucreze în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au acum șansa să aplice pentru locurile scoase la concurs de instituție.

Angajări la IGSU. Peste 3.400 scoase la concurs la nivel național

Într-un comunicat emis marți, 28 iunie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță scoaterea la concurs a peste 3.400 de posturi.

ADVERTISEMENT

Se caută șoferi, ofițeri și subofițeri la resurse umane, achiziții, logistică, relații publice, financiar, comunicații și IT.

Din totalul posturilor scoase la concurs, 1.000 sunt pentru încadrarea subofițerilor conducători auto lângă structurile de intervenție și 577 pentru ofițeri și subofițeri din structurile suport, pentru domeniile prevenire, resurse umane, achiziții, logistică, relații publice, financiar, comunicații și IT, pregătire pentru intervenție, secretariat și centrul operațional.

ADVERTISEMENT

De asemenea, sunt 1.825 de poziții pentru încadrarea de soldați profesioniști.

În cursul acestei zile, toate anunțurile de concurs au fost afișate pe site-ul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și/sau pe site-urile inspectoratelor pentru situații de urgență județene/București-Ilfov sau alte unități subordonate IGSU.

Câte posturi libere sunt la ISU București-Ilfov

În Capitală și în județul Ilfov sunt scoase la concurs peste 304 posturi:

  • 173 locuri – soldați profesioniști (gradați)
  • 122 locuri – conducători auto (autospeciale) 
  • 6 posturi – subofițeri
  • 3 posturi – ofițeri
  • 8 locuri – ofițeri (posturi pentru trecerea maiștrilor militari/subofițerilor în corpul ofițerilor)
ADVERTISEMENT

Condiții de participare pentru cei care vor să se angajeze la IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a prezentat și condițiile care trebuie îndeplinite de candidați:

  • pentru soldați profesioniști: învățământul general obligatoriu. ATENȚIE! Învățământul general obligatoriu cuprinde învățământul primar (clasa pregătitoare și clasele I-IV), învățământul gimnazial (clasele V-VIII) și primii 2 ani ai învățământului secundar superior (clasele IX-X din cadrul învățământului liceal sau primii 2 ani din cadrul învățământului profesional);
  • pentru subofițeri: examenul de bacalaureat cu diplomă;
  • pentru ofițeri: studii de licență în unul dintre domeniile fundamentale necesare ocupării postului pentru care aplică.
  • Toți cei care vor reuși să ocupe posturile trebuie să fie apți din punct de vedere medical și psihologic.
ADVERTISEMENT

IGSU mai precizează că pentru ocuparea posturilor de subofițer și ofițer, proba de concurs va consta într-un test de evaluare a cunoștințelor dintr-o tematică și bibliografie specifică cerințelor necesare îndeplinirii atribuțiilor postului respectiv.

”Probe sportive vor fi susținute numai de către candidații pentru ocuparea celor 1.825 de posturi vacante de soldați profesioniști. Pentru ocuparea posturilor de soldați profesioniști-servanți vor fi recrutați candidații cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, iar pentru locurile din cadrul formațiunii de pază vor fi recrutați candidați cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani.

Probele de concurs constau în verificarea existenței fobiilor incompatibile cu sarcinile și responsabilitățile meseriei de pompieri (proba ”Urcarea pe scară” și proba ”Deplasarea în subsol întunecat”), precum și în evaluarea performanțelor fizice (parcurgerea traseului practic-aplicativ)”, se mai arată pe site-ul IGSU.

ADVERTISEMENT
Tags: