Cetățenii care vor să lucreze în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au acum șansa să aplice pentru locurile scoase la concurs de instituție.
Într-un comunicat emis marți, 28 iunie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță scoaterea la concurs a peste 3.400 de posturi.
Se caută șoferi, ofițeri și subofițeri la resurse umane, achiziții, logistică, relații publice, financiar, comunicații și IT.
Din totalul posturilor scoase la concurs, 1.000 sunt pentru încadrarea subofițerilor conducători auto lângă structurile de intervenție și 577 pentru ofițeri și subofițeri din structurile suport, pentru domeniile prevenire, resurse umane, achiziții, logistică, relații publice, financiar, comunicații și IT, pregătire pentru intervenție, secretariat și centrul operațional.
De asemenea, sunt 1.825 de poziții pentru încadrarea de soldați profesioniști.
În cursul acestei zile, toate anunțurile de concurs au fost afișate pe site-ul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și/sau pe site-urile inspectoratelor pentru situații de urgență județene/București-Ilfov sau alte unități subordonate IGSU.
În Capitală și în județul Ilfov sunt scoase la concurs peste 304 posturi:
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a prezentat și condițiile care trebuie îndeplinite de candidați:
IGSU mai precizează că pentru ocuparea posturilor de subofițer și ofițer, proba de concurs va consta într-un test de evaluare a cunoștințelor dintr-o tematică și bibliografie specifică cerințelor necesare îndeplinirii atribuțiilor postului respectiv.
”Probe sportive vor fi susținute numai de către candidații pentru ocuparea celor 1.825 de posturi vacante de soldați profesioniști. Pentru ocuparea posturilor de soldați profesioniști-servanți vor fi recrutați candidații cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, iar pentru locurile din cadrul formațiunii de pază vor fi recrutați candidați cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani.
Probele de concurs constau în verificarea existenței fobiilor incompatibile cu sarcinile și responsabilitățile meseriei de pompieri (proba ”Urcarea pe scară” și proba ”Deplasarea în subsol întunecat”), precum și în evaluarea performanțelor fizice (parcurgerea traseului practic-aplicativ)”, se mai arată pe site-ul IGSU.