News

Angajații din România care vor primi majorări de salariu și prime de la serviciu de Paște. Mii de lei în plus

Angajații norocoși din România care vor primi majorări de salariu și prime de la serviciu de Paște. Mii de lei în plus pentru aceștia.
19.04.2024 | 20:49
Angajatii din Romania care vor primi majorari de salariu si prime de la serviciu de Paste Mii de lei in plus
Angajații din România care care primesc 3.000 de lei prime de Paște și majorări de salariu. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Pentru o parte dintre angajații din România, sărbătorile de Paște din acest an vin cu majorări de salariu și prime extrem de consistente. Aceștia vor avea mii de lei în plus la venituri.

Angajații din România care care primesc 3.000 de lei prime de Paște și majorări de salariu

Dată fiind perioada grea din punct de vedere economic, foarte mulți angajatori din România se plâng că nu le pot oferi oamenilor prime de sărbători și majorări salariale. În cel mai bun caz, românii primesc niște libere.

ADVERTISEMENT

Situația nu este însă una generală. Există și unele companii care le vor face o surpriză angajaților de Paște. Mai mulți angajați din țară vor primi prime și creșteri substanțiale la venit.

În această situație favorabilă se află angajații Complexului Energetic Oltenia (CEO). Noul Contract Colectiv de Muncă al minerilor și energeticienilor care va intra în vigoare în cel mai scurt timp aduce importante creșteri de venituri plus prime consistente.

ADVERTISEMENT

În această săptămână, liderii de sindicat și administrația Complexului Energetic Oltenia au ajuns la un numitor comun. S-a ajuns la o cale de mijloc, astfel încât angajații să aibă parte de majorări la salarii.

Într-o primă fază, sindicaliștii au cerut o creștere a veniturilor în valoare de 1.450 de lei. În urma negocierilor cu conducerea, minerii și energeticienii trebuie să se mulțumească doar cu 1.200 de lei brut.

ADVERTISEMENT

Cea mai importantă măsură vizează prima de Paște din acest an. În urma negocierilor care au avut loc între șefii CEO și liderii sindicali s-a stabilit ca prima acordată pentru anul 2024 cu ocazia sărbătorilor pascale să fie de 3.000 lei/brut/salariat.

Un alt subiect aflat pe masa negocierilor a fost cel referitor la plățile compensatorii. Reprezentanții salariaților au cerut 40 de astfel de plăți. S-a stabilit ca doar 24 de salarii să fie acordate angajaților companiei în caz de concedieri colective.

ADVERTISEMENT

Lista completă cu măsurile stabilite în Contractul Colectiv de Muncă:

  • – indexarea salariilor în sumă fixă cu 1200 lei/brut/salariat;
  • – 200 lei/brut/salariat fond de armonizare/promovare;
  • – introducerea sporurilor/adaosurilor în salarii;
  • – tichete masă 35 lei/zi/norma lunii/ salariat;
  • – valoare voucher de vacanță 3000 lei;
  • – prima acordată pentru anul 2024 cu ocazia sărbătorilor pascale – 3000 lei/brut/salariat;
  • – transport maxim 60 km pe sens/traseele stabilite prin contractele comerciale.
ADVERTISEMENT
Tags: