News

Angajații la stat ar putea rămâne fără sporuri. Florin Cîțu: ”Vedem care se justifică sau nu”

14.01.2021 | 15:18
Angajatii la stat ar putea ramane fara sporuri Florin Citu Vedem care se justifica sau nu
ADVERTISEMENT

Guvernul României, prin vocea premierul Florin Cîțu, continuă să vină cu vești proaste pentru bugetari. După înghețarea salariilor, Executivul anunță acum că angajații la stat ar putea rămâne fără sporuri în 2021.

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, ​că Guvernul analizează, în vederea elaborării proiectului de buget pentru 2021, situaţia sporurilor acordate în sectorul public pentru a vedea care dintre ele se justifică.

ADVERTISEMENT

În același timp, șeful Executivului a dezvăluit că se are în vedere și modificarea Legii salarizării pentru a elimina inechitățile din sistemul public.

Fără sporuri pentru angajații la stat? Florin Cîțu: ”Vedem care se justifică sau nu”

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi, 14 ianuarie, că guvernul analizează toate sporurile pe care le primesc salariații bugetari pentru a vedea care se justifică și care nu.

ADVERTISEMENT

Ne uităm la toate sporurile în sectorul public pentru bugetul din 2021 să vedem care dintre ele se justifică sau nu şi ne uităm la tot sistemul de salarizare”, a spus primul-ministru la Radio Guerrilla.

Cîțu a mai precizat că Guvernul lucrează în aceste luni la modificarea legii salarizării unitare a bugetarilor și a legii pensiilor, spunând că trebuie eliminate inechitățile de la salarizare, iar în privința pensiilor trebuie respectat principiul contributivității.

ADVERTISEMENT

”În acelaşi timp, pentru 2021, vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechităţi. Aşa cum a fost făcută, Legea salarizării în 2017 promitea acest lucru. După aceea, au apărut tot felul de excepţii şi, de fapt, tineţi minte, primul lucru care s-a spus a fost că preşedintele României are cel mai mare salariu şi nu mai este aşa.

Au apărut tot felul de excepţii şi trebuie corectate”, a mai spus premierul la postul de radio, întrebat fiind despre sporurile de 30% acordate angajaţilor din Prefecturi în contextul epidemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Guvernul a anunțat creșterea salariului minim pe economie

În urmă cu o zi, premierul Florin Cîțu a anunțat creșterea cu 3,1% a salariului minim în 2021, la 2.300 de lei. El a spus că măsura, adoptată în ședința de Guvern, se aplică din ianuarie.

”Salariul minim crește cu 3% în 2021, peste rata inflației din 2020 și peste estimarea de rată de inflație în 2021, păstrând puterea de cumpărare a românilor

”Bineînțeles că poate fi aplicat de la 1 ianuarie, pentru că în februarie se plătesc salariile pentru luna ianuarie, deci este destul timp”, a spus premierul, miercuri.

ADVERTISEMENT