Sport

Angel-tina. Gol cu repetiţie pentru Di Maria în finală. A marcat ca la Jocurile Olimpice din 2008. Video

Angle Di Maria a deschis scorul în finala Copa America dintre Argentina şi Brazilia.
11.07.2021 | 04:55
Angeltina Gol cu repetitie pentru Di Maria in finala A marcat ca la Jocurile Olimpice din 2008 Video
ADVERTISEMENT

În minutul 22 al finalei de la Copa America, Roberto De Paul a trimis perfect o minge în adâncime, iar Angel Di Maria a preluat cu exteriorul piciorului stâng, după care l-a executat cu un lob pe Ederson.

Este al 21-lea gol al fotbalistului lui PSG pentru naţionala Argentinei, în cele 107 selecţii de până acum.

ADVERTISEMENT

Anterior, marcase în 18 partide (a reuşit două „duble“ în cariera internaţională), iar Argentina a câştigat 17 dintre acele jocuri.

Singura excepţie a fost optimea de finală de la Mondialul din 2018, când Franţa s-a impus cu 4-3 şi a obţinut calificarea în sferturi. Acela a fost şi ultima reuşită a lui Di Maria la naţională.

ADVERTISEMENT

Gol cu repetiţie

Pentru Di Maria nu este primul gol pe care îl reuşeşte într-o finală pentru Argentina. El a marcat şi în 2008, în ultimul act al Jocurilor Olimpice.

Atunci, contra Nigeriei, Angel Di Maria reuşea un gol foarte asemănător cu cel din această seară, doar că de pe partea opusă de teren. Autorul pasei era nimeni altul decât Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

La finalul celor 90 de minute, scorul a fost 1-0 pentru Argentina care a câştigat trofeul olimpic, singurul din cariera lui Lionel Messi la naţională.

La 13 ani distanţă, Angel Di Maria a trimis din nou un lob peste portarul advers într-o finală, iar Argentina a câştigat tot cu scorul 1-0.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi, patru finale majore pierdute

Lionel Messi a fost urmărit de ghinion în finalele precedente, pierzându-le pe toate cele 4 pe care le-a jucat. Tot în Brazilia, la Mondialul din 2014, Germania câştiga cu 1-0 într-o finală cu Argentina.

Mai mult, la Copa America, Messi şi compania ajungeau în ultimul act în 3 din precedentele 5 ediţii, dar luau de fiecare dată argintul. În 2007, Brazilia cucerea trofeul după 3-0, iar în 2015 şi 2016, regina Americii de Sud devenea Chile, de fiecare dată la lovituri de departajare, după 0-0 în timpul regulamentar.

ADVERTISEMENT