Sport

Anghel Iordănescu nu vede cu ochi buni numirea lui Adi Mutu ca selecționer: „La națională, trebuie să fie oamenii cei mai valoroși!”. Exclusiv

Anghel Iordănescu, ultimul selecționer care a calificat naționala României la Campionatul European de Fotbal, a făcut portretul antrenorului care ar trebui să ocupe postul lăsat liber de Mirel Rădoi
10.12.2021 | 20:04
Anghel Iordanescu nu vede cu ochi buni numirea lui Adi Mutu ca selectioner La nationala trebuie sa fie oamenii cei mai valorosi Exclusiv
Anghel Iordănescu și Adrian Mutu
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a părăsit banca echipei naționale la finalul fazei grupelor din preliminariile Campionatului Mondial 2022, unde „tricolorii” au terminat pe locul 3, ratând poziția secundă, care le-ar fi oferit un loc la barajul de calificare.

Deși FRF a încercat să-l convingă să se răzgândească, Mirel Rădoi a rămas ferm în privința deciziei sale. Ulterior, s-a încercat aducerea lui Gică Hagi și Răzvan Lucescu, însă nici de această dată federalii n-au avut succes.

ADVERTISEMENT

În prezent, favorit să preia postul de selecționer este Adrian Mutu, variantă despre care FANATIK a scris, în exclusivitate, la finalul lunii trecute.

Anghel Iordănescu nu vede cu ochi buni numirea lui Adi Mutu ca selecționer

Anghel Iordănescu susține că postul de selecționer trebuie oferit antrenorilor valoroși și experimentați. Având în vedere că Adrian Mutu nu are ștate vechi în antrenorat, „Tata Puiu” nu vede cu ochi buni numirea „Briliantului” pe banca naționalei.

ADVERTISEMENT

„În primul rând, la echipa națională trebuie să ajungă selecționeri oamenii cei mai valoroși, care au dovedit, care au avut realizări în fotbal și care au experiență.

Asta nu înseamnă că aș avea ceva cu Mutu. Din punctul meu de vedere, îi urez succes și baftă. Dar, vă repet, la echipa națională trebuie să ajungă oamenii cei mai valoroși”, a declarat Anghel Iordănescu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu: „Cred că va refuza și Dan Petrescu!”

Totodată, Anghel Iordănescu este de părere că postul de selecționer va fi refuzat și de Dan Petrescu, care a anunțat că va lua o decizie, în acest sens, după ultimul meci al CFR-ului, din acest an.

Fostul selecționer susține că echipa națională e „de nerefuzat” și că nu înțelege această reticiență a antrenorilor.

ADVERTISEMENT

„Înțeleg, de la voi din presă, că au refuzat Gică Hagi și Răzvan Lucescu. Cred, dacă mă iau tot după ce apare în media, că va refuza și Dan Petrescu. Lucru care pe mine mă mâhnește, pentru că echipa națională este de nerefuzat”, a mai spus Anghel Iordănescu.

Anghel Iordănescu: „Avem un nucleu de jucători valoroși!”

Anghel Iordănescu nu este de acord cu cei care susțin faptul că România nu dispune de jucători valoroși. Ba mai mult, spune că întotdeauna a avut încredere în fotbaliștii români.

„Ceea ce s-a spus, că nu avem jucători… eu contrazic pe toată lumea. Probabil că n-o să avem jucători la nivelul lui Dumitrache, Dobrin sau Balaci, dar avem un nucleu de jucători valoroși.

Întotdeauna am avut încredere în jucătorul de fotbal din România. Mă întorc la selecționer. Fotbalul românesc are antrenori buni, foarte valoroși: Dan Petrescu, Răzvan Lucescu, Gică Hagi, Boloni, Pițurcă, Olăroiu.

Îmi este greu să mai continui această listă de antrenori, care ar putea să fie la echipa națională, pentru că s-ar interpreta, dacă aș pomeni numele băiatului meu. Dar, vă repet, cred și am convingerea că echipa națională este de nerefuzat”, a încheiat Anghel Iordănescu.

Ca selecționer, Anghel Iordănescu a calificat România la două turnee finale ale Campionatului Mondial (1994 și 1998) și două turnee finale ale Campionatului European (1996 și 2016).

ADVERTISEMENT