Fotbal international

Anglia, la un pas să acapareze încă o dată Europa League! Programul semifinalelor

15.04.2021 | 23:53
Anglia la un pas sa acapareze inca o data Europa League Programul semifinalelor
ADVERTISEMENT

Fotbalul din Anglia este la un pas să acapareze încă o dată Europa League, după ce a dus două echipe în semifinalele competiției: Arsenal Londra și Manchester United.

După ce au fost egalați pe Emirates la ultima fază, ”tunarii” au făcut o primă repriză de vis la Praga și au acces în careul de ași al Europa League.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu a avut o prestație mediocră, la fel ca majoritatea jucătorilor campioanei Cehiei, și a ratat șansa să scrie o pagină importantă în istorie Slaviei.

Europa League, dominată de formațiile din Anglia

Alături de Arsenal, în semifinalele Europa League a acces și o altă forță din Anglia, este vorba de Manchester United, care nu le-a dat nicio șansă debutanților de la Granada, învingându-i în ambele manșe.

ADVERTISEMENT

Celelalte două formații care au ajuns în careul de ași reprezintă fotbalul de top din Europa. Este vorba de italienii de la AS Roma, care au trecut de Ajhax Amsterdam, și spaniolii de la Villarreal, care au întrerupt visul celor de la Dinamo Zagreb.

În semifinale, Manchester United se va duela cu AS Roma, iar Arsenal va da piept cu Villarreal. Programul complet al acestei faze este următorul:

ADVERTISEMENT
  • 29 aprilie, ora 22:00 Manchester United (Anglia) – AS Roma (Italia)
  • 29 aprilie, ora 22:00 Villarreal (Spania) – Arsenal Londra (Anglia)
  • 6 mai, ora 22:00 AS Roma (Italia) – Manchester United (Anglia)
  • 6 mai, ora 22:00 Arsenal Londra (Anglia) – Villarreal (Spania)

Englezii, favoriți cerți în semifinale

Manchester United și AS Roma s-au întâlnit de șase ori până acum, toate în Champions League (de două ori în grupe și de patru ori în sferturi), englezii s-au impus de patru ori, italienii o dată, iar un meci s-a încheiat la egalitate. De remarcat că în sezonul 2006-2007, ”diavolii roșii” le-au administrat romanilor un ireal 7-1 pe Old Trafford cu un Cristiano Ronaldo în mare formă și cu Ole Gunnar Solskjaer, actualul manager al lui United, pe teren în repriza secundă.

ADVERTISEMENT

În celălalt duel, Arsenal și Villarreal s-au mai întâlnit de patru ori, de fiecare dată în fazele eliminatorii din Champions League, prima dată în semifinale, a doua oară în sferturi. ”Tunarii” au trecut de fiecare dată mai departe după ce au remizat în Spania și s-au impus pe Emirates.

O finală sută la sută englezească a mai avut loc în urmă cu două sezoane, atunci când Arsenal a fost învinsă de Chelsea, scor 1-4. ”Tunarii” au pierdut două finale ale acestei competiții, în timp ce Manchester s-a impus în 2017 în singura prezență din ultimul act al Europa League.

ADVERTISEMENT