Life

Animalele care te pot umple de bani în România. Un exemplar din această rasă se vinde cu peste 2.000 de euro

Mamiferele care îți pot aduce sume importante de bani în conturi. Cât costă unul dintre acestea pe teritoriul țării noastre.
05.02.2023 | 10:55
Animalele care te pot umple de bani in Romania Un exemplar din aceasta rasa se vinde cu peste 2000 de euro
Mamiferele care îți pot aduce sume importante de bani în conturi. Cât costă unul dintre acestea pe teritoriul țării noastre. Sursa foto: agrointel.ro
ADVERTISEMENT

Animalele care te pot umple de bani în România. Un exemplar din această rasă se vinde cu peste 2.000 de euro, lucru pe care l-au scos în evidență crescătorii și fermierii români la cea mai mare expoziție agricolă.

Mamiferele care îți pot aduce sume importante de bani în conturi. Cât costă unul dintre acestea pe teritoriul țării noastre

Unul dintre mamiferele cele mai scumpe care a ajuns zilele acestea în țara noastră, la Indagra, este vaca franceză Limousin din Franța. Mai exact, producătorii spun că este vorba de o rasă de carne care se poate adapta uşor la condiţiile noastre.

ADVERTISEMENT

Renumită pentru carnea de calitate superioară, fermierii o apreciază enorm și țin la preț. Un singur exemplar este comercializat cu suma de 2.500 de euro.

„Nu are probleme de adaptare. Este o rasă de carne, echilibrată şi economică. Nu are nevoie de multă mâncare pentru a se întreţine”, a declarat Olivier Rambert, reprezentant importator, pentru stirileprotv.ro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, berbecii din Marea Britanie nu au lipsit de la târgul agricol din Capitală. Aceștia au fost aduși în țara noastră pentru a se împerechea cu Țurcanele.

În felul acesta fermierii români pot produce miei de carne care sunt foarte buni, chiar dacă nu au deloc mușchi.

ADVERTISEMENT

Animale care îți aduc bani frumoși. Sunt rase scumpe

Aceștia fac parte din rasa Suffolk și prețurile pleacă de la 700 de euro. Gâștele Toulouse pot fi achiziționate cu 400 – 450 de euro perechea, acestea fiind recunoscute pentru ficatul lor din care se face delicatesa fois-gras.

Ajunse la maturitate ating până la 20 de kilograme. Un ou de la găinile Cochinchina costă 10 lei bucata, în timp ce patronul unei fabrici de salam din Iași spune că produsele sale tradiționale sunt la mare căutare în Italia.

ADVERTISEMENT

„A devenit un produs select care se pune şi la masă la nuntă. Pentru a fi mai diferit decât ceilalţi, omul vine şi comandă platouri”, a spus Marcel Iacob, care vinde jumătate din producția sa în Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT
Tags: