Life

Animalele din România care pot ucide un om într-o secundă. Trăiesc foarte aproape de case

Ce animale din România pot ucide un om în doar câteva momente. Acestea trăiesc foarte aproape de case și sunt foarte periculoase.
11.03.2023 | 13:00
Animalele din Romania care pot ucide un om intro secunda Traiesc foarte aproape de case
Ce animale din România pot ucide oamenii în doar câteva momente. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Care sunt animalele din România periculoase pentru om, care pot ucide într-o secundă. Acestea trăiesc foarte aproape de case și pot fi imprevizibile. Printre ele se numără și ursul.

Animalele din România care te pot ucide într-o secundă

În pădurile din România există numeroase animale mai mult sau mai puțin periculoase, însă unele dintre ele pot chiar să omoare pe cineva instant, fără prea mult efort. Acestea trăiesc în apropierea caselor, în păduri, așa că poate fi extrem de periculos să-ți apară în cale.

ADVERTISEMENT

Unul dintre aceste animale este chiar ursul, care este răspândit în mai multe păduri de la noi din țară. De multe ori, urșii au ajuns în apropierea caselor oamenilor sau chiar în interiorul acestora, însă nu i-au atacat.

Cu toate acestea, mai multe specii de urși sunt periculoase pentru oameni, mai ales în zonele în care s-au obișnuit cu aceștia. În alte părți, ei evită, de obicei, oamenii, iar atacurile lor sunt rare, dar pot fi fatale. În general, urșii pot ataca oamenii ca răspuns atunci când sunt luați prin surprindere, pentru a-și apăra puii sau hrana sau din motive de prădător.

ADVERTISEMENT

Atunci când întâlnește un om, prima reacție a unui urs este să fugă. Potrivit unor speculații, aceste animale își moștenesc natura precaută de mii de ani, atunci când erau nevoite să se ferească de carnivorele mai mari și mai periculoase.

Una dintre cele mai periculoase situații în care acest animal poate ataca este atunci când o ursoaică percepe omul drept o amenințare la adresa puilor ei. Fiind foarte protectoare cu puii, acestea își dedică mulți ani doar pentru a-i proteja și a-i învăța să vâneze. Din acest motiv, ursoaica reacționează în mod imprevizibil atunci când simte pericol.

ADVERTISEMENT

Un animal din familia lupului, periculos pentru om

Șacalul este un mamifer carnivor sălbatic din familia Canidae și se aseamănă cu lupul. Este mai mic decât acesta, având coada mai mică și botul ascuțit. Șacalul este un intermediar între lup și vulpe. Se hrănește, în general, cu insecte, șoareci, păsări și alte rozătoare, cu porumb, struguri etc., fiind, totodată, și necrofag.

La fel ca celelalte animale din familia sa, șacalul are un potențial omnivor, dar preferă alimentația carnivoră. Activitatea acestui animal este preponderent nocturnă. În România, șacalul este o specie destul de rară și a fost semnalată în Banat, Muntenia, Oltenia și Dobogea.

ADVERTISEMENT

Au pătruns în fauna autohtonă cu mai bine de 50 de ani în urmă. Numărul lor este în creștere în partea de sud-est a țării. În general, șacalii nu se iau de oameni, însă chiar și cei care nu sunt turbați îi pot ataca, de exemplu pentru a lua mâncare de la un copil. Pentru a ajunge să atace oamenii, haita de șacali poate fi înfometată și disperată.

În plus, pot ataca și transfera rabia la pisici și câini domestici, informează inthewild.ro. Sunt animale teritoriale și periculoase, iar dacă un animal sălbatic ajunge pe teritoriul lor, pot fi foarte agresivi.

Atacul viperei cu corn, periculos pentru oameni

Vipera cu corn bănățeană este o subspecie de șerpi veninoși din familia viperide (Viperidae). Este răspândită în sud-estul Europei, inclusiv la noi în țară. E cea mai mare dintre viperele europene, iar masculii pot ajunge până la 90 cm lungime, în timp ce femelele sunt mai mici.

Această viperă are botul ascuțit, prevăzut cu un corn nazal moale, acoperit cu trei (mai rar cu 2 sau 4) rânduri de solzi. Capul lor este lat, triunghiular, fiind bine separat de gât, acoperit cu solzi mici.

În România, această viperă este întâlnită în sud-vestul țării, pe un areal discontinuu, de la Munții Banatului până la Cozia, în Carpații Olteniei și sud-vestul Transilvaniei, până la nord de Mureș, Săcărâmb, Zlatna. Trăiește pe coastele stâncoase cu vegetație de acoperire din clisura Cazanelor și pe văile afluenților Dunării și Cernei, dar și pe Valea Nevei, arată Wikipedia.

Vipera cu corn a fost semnalată, de asemenea, și pe dealul cetății Deva, în Munții Retezat până la altitudinea de 2.184 m, dar și pe dealurile din jurul municipiului Reșița si valea Domanului. Trăiește pe pantele stâncoase cu arbuști, el mai des aproape de malul apelor, dar și în pădurile de foioase.

Este un șarpe extrem de rapid atunci când atacă, dar se deplasează relativ greu și încet. Se camuflează foarte bine. Acest șarpe este considerat cel mai periculos de la noi din țară, mai ales din cauza veninului injectat în cantități mai mari, care poate fi fatal pentru om.

În general, nu au fost semnalate atacuri ale viperei, ci doar atunci când omul a atins intenționat reptila sau s-a așezat pe pietre fără a se asigura, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis...
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii...
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii de EURO la MÂNĂ
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu,...
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu, vocea de la „Europa Liberă”. (2)
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși