Life

Animalul care a speriat o lume întreagă. Cei care l-au văzut spun că le-a provocat coșmaruri

Animalul care înspăimântă prin înfățișarea sa. Cei care l-au văzut deja cred că au avut parte de un coșmar. Despre ce este vorba?
23.07.2023 | 09:00
Animalul care a speriat o lume intreaga Cei care lau vazut spun ca lea provocat cosmaruri
Ce specie de animal este acesta. Sursa foto: NBC News, The Guardian, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pe Pământ sunt multe viețuitoare care stârnesc fiori prin felul cum arată. Oamenii care le-au întâlnit în cale spun că au trăit o senzație de coșmar. În lumea subacvatică se ascund multe animale bizare și înfricoșătoare în același timp. Specialiștii sunt lăsați adesea fără cuvinte, căci dedesubtul apelor pare că nu a fost încă ”inspectat” pe deplin.

Ce animal te sperie dacă îl vezi. Specialiștii spun că este o fosilă vie

În lumea subacvatică se află diferite specii de animale cu care nu ai dori să iei contact. Riști să-ți pierzi viața sau, am putea spune ca un caz fericit, riști să fii rănit. La o adâncime de peste 200 de metri, în Oceanul Indian și în Oceanul Atlantic se găsește o viețuitoare despre care se crede că este antică.

ADVERTISEMENT

Ai auzit de rechinul Goblin? Cu o lungime a corpului de până la 3, 4 metri, o greutate de peste 160 de kilograme, bot alungit în formă de lopată și fălci puternice cu dinți numeroși,, rari și stricați, te poate sfâșia în câteva secunde.  Experții cred că este o fosilă vie.

Unde se întâlnește rechinul Goblin

Rechinul Goblin ar fi pe Pământ de peste 100 de milioane de ani și reprezintă o specie rară. Sunt opinii potrivit cărora reușește să se adapteze schimbărilor climatice. Unele exemplare s-au mai întâlnit în largul coastei Japoniei, în Insulele Caraibe, în largurile Californiei, Africii de Sud sau Australiei de Sud-Est.

ADVERTISEMENT

Culoarea pielii impresionează de asemenea. Asta deoarece este în nuanțe roz, iar aripioarele ventrale și pelviene au formă alungită, care la fel atrag atenția și stârnesc uimire. Pe lângă acestea, animalul subacvatic are între 12 și 125 de vertebre.

Aflați și că femela rechin Goblin dă naștere de pui vii. Își păstrează ouăle în burtă, acolo unde se formează și embrionii.  Denumirea științifică a acestui tip de pește este ”Mitsukurina owstoni”. Face parte din categoria vertebratelor Lamniformes și familia Scapanorhhinidae. Chiar dacă este rar văzut, rechinul nu face parte din categoria speciilor pe cale de dispariție.

ADVERTISEMENT

Alte specii preistorice

Sturionul, considerat astăzi o delicatesă, face parte și el din categoria animalelor preistorice. Mulți îl pescuiesc pentru icrele negru și cleiul lor. Are peste 200 de milioane de ani vechime pe Terra și poate supraviețui până la 100 de ani.

În ultimii ani, însă, sturionul a fost văzut tot mai rar, iar oamenii de știință cred că ar putea fi pe cale de dispariție. Totodată, aflați și că perioada de maturizare a acestor pești este mai înceată decât la alții. Un factor care ar contribui la rărirea lor este poluarea.

ADVERTISEMENT

Crevetele mormoloc este o altă viețuitoare subacvatică preistorică. Există pe Pământ de mai bine de 200 de milioane și el, dar în prezent este pus pe lista celor pe cale de dispariție. Sunt puține exemplare care se mai găsesc, în Marea Chinei fiind cel mai des întâlniți.

ADVERTISEMENT