Life

Animalul ciudat considerat cel mai urât din lume. Poate transmite boli grave, iar mulți se sperie când îl văd

Animalul ciudat care este considerat cel mai urât din lume. Specia poate fi un mare pericol pentru oameni. Unde trăiește aceasta?
28.07.2023 | 20:16
Animalul ciudat considerat cel mai urat din lume Poate transmite boli grave iar multi se sperie cand il vad
Un animal ciudat e considerat a fi cel mai urât din lume. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Animalul ciudat care e considerat cel mai urât din lume și poate fi periculos pentru oameni. Este o specie de care nu au auzit foarte mulți și poate fi purtătoare de virusuri.

Animalul ciudat considerat a fi cel mai urât din lume. De ce este periculos pentru oameni

În lume există tot felul de specii de animale, iar unele dintre ele sunt ciudate pentru oameni, mai ales că mulți nu știu de ele. Este și cazul liliacului cu cap de ciocan (Hypsignathus monstrosus), care trăiește în Africa. Specia mai este cunoscută și ca “liliacul de fructe” sau “liliacul cu buze mari”.

ADVERTISEMENT

Această specie locuiește în regiunile împădurite din Africa Centrală. Au fost găsite exemplare de liliac cu cap de ciocan din Senegal și până în nordul Angolei. Există peste o mie de specii de lilieci în lume, însă doar câteva sunt cunoscute de publicul larg.

Deși este considerat un animal urât și înfricoșător, nu se hrănește cu sânge. Forma capului îi ajută pe masculi să emită sunete plăcute, care atrag femelele. Acești lilieci au, de fapt, un comportament blând.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, sunt specii periculoase pentru oameni, pentru că sunt purtători asimptomatici de virusuri, cum ar fi Ebola sau rabia, informează atlas-geografic.net.

Este o specie poligamă, iar în timpul sezonului de împerechere, liliecii cu cap de ciocan se adună lângă un corp de apă în timpul nopții și scot sunete pentru a atrage atenția femelelor. Astfel, femelele analizează sunetele, iar apoi își aleg un partener. După ce fac alegerea, se vor așeza lângă mascul.

ADVERTISEMENT
Liliac cu cap de ciocan
Liliac cu cap de ciocan. Sursa foto: blog.wcs.org – Sarah H. Olson

Cât de mari sunt acești lilieci

Liliecii cu cap de ciocan pot măsura chiar și până la un metru înălțime, iar aripile lor sunt foarte mari. Au urechile mici, dar ochii și buzele lor sunt mari. În mediul lor natural, stau agățați de copaci în grupuri de maximum cinci indivizi.

Specia nu este pe cale de dispariție, însă în viitor ar putea fi amenințată de defrișările masive, vânătoarea necontrolată și schimbările climatice. Animalul are o speranță de viață de până la 30 de ani.

ADVERTISEMENT

Deși poate să fie purtătorul unor virusuri periculoase pentru oameni, în Nigeria și în Republica Democrată Congo este vânat de multe ori pentru carnea sa. Oamenii îl consumă fără să le fie teamă de posibilele boli pe care le-ar putea dezvolta.

ADVERTISEMENT