Life

Animalul care își îngroapă puii morți și îi plânge. Se află pe lista speciilor pe cale de dispariție

Cercetătorii au descoperit care este animalul care își îngroapă puii morți și plânge zgomotos. Comportamentul se aseamănă mult cu cel uman.
02.03.2024 | 14:41
Animalul care isi ingroapa puii morti si ii plange Se afla pe lista speciilor pe cale de disparitie
Care este animalul care își îngroapă puii și apoi plânge. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Pierderea cuiva drag este la fel de dureroasă și pentru alte vietăți, nu doar pentru oameni. Recent, cercetătorii au realizat un studiu prin intermediul căruia au descoperit care este animalul care își îngroapă puii morți și plânge.

Care este animalul care își îngroapă puii morți și plânge

Elefanții asiatici au un ritual funerar asemănător cu cel al oamenilor. Asta au descoperit cercetătorii indieni care au realizat studiul publicat în publicat în Journal of Threatened Taxa și citat de Le Figaro. 

ADVERTISEMENT

Această specie își îngroapă puii morți și îi plânge zgomotos. Oamenii de știință au descoperit, în nordul Bengalului, cinci locuri în care elefanții și-au îngropat puii în ultimii doi ani.

Puii aveau vârste cuprinse între trei luni și un an, toți încetând din viață din cauza insuficienței organelor. În fiecare dintre cazuri, turma a cărat animalul mort cu trompa și picioarele înainte, apoi l-a îngropat pe spate.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care doar puii au parte de acest ritual după ce mor este că adulții au o greutate prea mare pentru a fi cărați după deces. Parveen Kaswan și Akashdeep Roy, autorii studiului, au dezvăluit că elefanții asiatici nu au fost ajutați de oameni.

Elefanții au cooperat și s-au ajutat

Astfel că, animalele au fost cele care s-au organizat, s-au coordonat și s-au ajutat pentru a putea organiza înmormântările. În jurul mormintelor au fost descoperite urme care atestă că au participat 10 și chiar 15 exemplare.

ADVERTISEMENT

Locul ales de elefanți pentru a-și îngropa puii a fost în canalele de irigații ale plantațiilor de ceai, la numai câteva sute de metri de așezările umane. Chiar dacă este cunoscut comportamentul cooperant al elefanților, ritualul funerar nu a fost studiat în profunzime până acum și doar în cazul celor africani.

În cadrul elefanților asiatici, acest aspect nu a fost analizat până acum. În plus, după ce înmormântarea a avut loc și a durat aproximativ 40 de minute, animalele au plecat pe căi separate și apoi au evitat locul.

ADVERTISEMENT

De menționat este că această specie este inclusă pe lista celor pe cale de dispariție întocmită de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii. Estimativ, aproximativ 26.000 de exemplare trăiesc în sălbăticie, în India și în Asia de Sud.

ADVERTISEMENT