Life

Animalul care te spionează tot timpul. Mulți oameni îl țin în casă și îl îngrijesc

Ce animal te spionează tot timpul, chiar și atunci când doarme. Foarte multe persoane îl au în casă și îl îngrijesc cu drag.
14.01.2024 | 14:58
Animalul care te spioneaza tot timpul Multi oameni il tin in casa si il ingrijesc
Animalul din casă care știe tot ce faci. Sursa foto: pexels.com
ADVERTISEMENT

Unele animale ne pot spiona. Oamenii de știință au constatat că au această capacitate chiar și în timpul somnului. Nimic nu le scapă din tot ceea ce facem, mai ales dacă le ținem în casă și încercăm să avem grija lor. Îți simt fiecare pas.

Ce animal din casă te spionează tot timpul

Dacă ai o pisică în casă, fii sigur că ești spionat. Vizual, auditiv și olfactiv, acest animal stă foarte bine, așa că orice gest pe care îl faci este atent monitorizat. Experții au studiat comportamentul pisicilor și au descoperit o serie de lucruri foarte interesante.

ADVERTISEMENT

Află că pisicile știu ceea ce faci și în momentele când sunt la depărtare față de tine. Capacitatea lor de auz este foarte mare și inclusiv mirosul. Să nu te miri dacă atunci când gătești ceva bun pisica apare din senin și îți cere de mâncare.

Deși de multe ori atitudinea unei pisici pare pasivă, lipsită de griji, dimpotrivă. Este foarte atentă și gata să acționeze rapid în cazul unui pericol. Cel mai des utilizat ”instrument” al său este urechea, pe care o înclină în toate direcțiile, încât nimic să nu-i scape.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii de la Universitatea din Kyoto, Japonia, au ajuns la concluzia că o pisică procedează asemeni unui radar și că niciodată nu se oprește din a ”cartografia” mediul înconjurător în care se află. Astfel că își cunosc foarte bine stăpânii.

Cum își marchează pisicile teritoriul

Printre toate acestea, află că pisica te însoțește peste tot prin casă sau pe afară, fiindcă își dorește să-și marcheze teritoriul, adică să-și împrăștie mirosul, încât să-și facă simțită prezența în fața unor inamici precum șoarecele. De asemenea, încearcă să atragă și alte pisici în teritoriul său.

ADVERTISEMENT

Tot oamenii de știință din Japonia au mai observat că în ultimii 7.500 de ani, pisicile au evoluat foarte mult și, în pofida domesticirii, ele nu și-au pierdut comportamentul sălbatic. Este în natura lor să zgârie, să muște, să strice lucruri de prin casă și să fugă după șoareci.

Dincolo de cele menționate, o pisică jucăușă și atentă la mișcările stăpânului este o felină sănătoasă. Dacă stă prea liniștită și nu mănâncă, atunci ar trebui să-ți pui semne de întrebare. De fiecare dată când simți că este o problemă cu ea, adresează-te medicului veterinar.

ADVERTISEMENT

Un alt simptom care poate indica o stare de sănătate șubredă a pisicii este strănutul lor repetat. Acum, în perioada sezonului rece, pisica poate lua diferite bacterii din mediul înconjurător, sau chiar de la om, dacă acesta este răcit sau suferă de gripă.

ADVERTISEMENT
Tags: