Life

Animalul care ucide zeci de oameni cu niște simple înțepături. E aproape transparent și mulți n-a apucă să-l vadă când atacă

Animalul care ucide zeci de oameni. Mulți nici nu îl văd atunci când vine și atacă pentru că este transparent. Înțepătura sa este mortală.
29.07.2023 | 14:47
Animalul care ucide zeci de oameni cu niste simple intepaturi E aproape transparent si multi na apuca sal vada cand ataca
Animalul care ucide zeci de oameni cu înțepătura sa. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Animalul care ucide zeci de oameni cu niște simple înțepături. Din cauză este transparent, mulți nici măcar nu îl văd atunci când îi atacă.

Animalul care ucide zeci de oameni cu înțepătura sa

Este vorba despre cel mai veninos animal de pe Pământ, care poate să ucidă cu înțepăturile sale. Meduza Cubozoa sau meduza cubică este aproape transparentă în apă.

ADVERTISEMENT

Acest animal are o lungime de trei metri și poate să își prindă prada cu tentaculele sale. Au mii de celule care conțin venin, așa că prada lor este injectată cu o mare cantitate, scrie CNET.com.

Astfel, meduza poate să își imobilizeze prada instant cu ajutorul celor 15 tentacule ale sale. Acestea sunt activate când detectează compușii chimici ai prăzii, alături de cele 5.000 de celule ce aduc venin.

ADVERTISEMENT

Din păcate, printre cei care cad pradă acestui animal sunt și oamenii. Ar fi circa 100 de oameni uciși anual de această specie de meduză.

Meduza Cubozoa poate să ucidă zeci de oameni

Toxinele din veninul său pot să producă pe lângă dureri extreme și paralizie. Nu în ultimul rând, ele pot cauza stop cardiac și deces, în doar câteva minute de la înțepătură.

ADVERTISEMENT

Meduza are destul venin pentru a ucide 60 de adulți, astfel că un singur specimen este extrem de periculos. Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai periculoase animale din lume, meduza este și unul foarte complex.

Aceasta poate să înoate, spre deosebire de alte specii care doar plutesc unde le duc curenții. Are ochi cu retină, iris și cornee, iar felul în care vede sub apă este și acum un mister.

ADVERTISEMENT

În 2021, un adolescent de doar 17 ani a murit după ce a fost înțepat de o astfel de Meduza Cubozoa. Acesta nu înota în larg, ci aproape de plajă când a fost atacat.

La o săptămână de la incident, el era menținut în viață doar de aparate și a fost deconectat pentru că nu mai avea nicio șansă de a se trezi la viață.

ADVERTISEMENT