Life

Animalul din România care nu se teme de nimic. Face ravagii, deși e mic și pare amuzant

Animalul care nu are nicio frică, ucide lei și se luptă cu șerpii veninoși. Trăiește și în România, iar la prima vedere este chiar simpatic.
09.01.2024 | 16:11
Animalul din Romania care nu se teme de nimic Face ravagii desi e mic si pare amuzant
Animalul sălbatic foarte periculos care trăiește și în România. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Un animal care trăiește și în țara noastră este considerat cel mai periculos din lume. Înfățișarea sa te-ar putea induce în eroare, deoarece este mic și pare jucăuș, însă el poate ucide lei și nu se teme de șerpii veninoși.

Animalul care nu se teme de nimic. Trăiește și la noi în țară

Deși par niște creaturi inofensive și jucăușe, bursucii au primit titlul de cele mai neînfricate mamifere din lume. De departe, par niște animale mici și simpatice, dar dincolo de imaginea lor inofensivă, realitatea este una complet diferită.

ADVERTISEMENT

De fapt, aceștia nu au niciun fel de frică, ba chiar atacă și lei. Conform specialiștilor, bursucul este atât de neînfricat datorită unei „combinații de adaptări evolutive, atribute fizice și caracteristici comportamentale”.

„Aceste creaturi dulci sunt curajoase pentru că au tot dreptul să fie. Au o piele care le permite să lupte chiar și atunci când sunt ținuți de gât. Practic, sunt impenetrabili la otrava de șarpe și la veninul de scorpion și au fost văzuți chiar speriind leii”, au explicat experții, confirm playtech.ro. 

ADVERTISEMENT

Animalul stă neînfricat și în fața albinelor, șacalilor, elefanților, cobrelor și mangustelor. Astfel că, se va lupta cu orice alt inamic fără să țină cont de siguranța lor și există mai multe motive pentru care se întâmplă acest lucru.

Are un prag ridicat la durere

Bursucul are un corp robust și musculos, gheare ascuțite, fălci puternice, iar pielea sa este groasă și elastică. Astfel, că o rezistență mai mare la mușcături, înțepături și la atacuri venite din partea prădătorilor.

ADVERTISEMENT

Când se simte amenințat, devine agresiv, stă pe poziții, mârâie, șuieră și își arată dinții ascuțiți. Iar dacă adversarul nu ține cont de avertisment, trece la atac, folosindu-se de fălci și gheare.

Bursucul este recunoscut pentru faptul că nu are milă și nu se dă niciodată înapoi de luptă. Iar când vine vorba de durere, are un prag relativ ridicat, ce îi permite să reziste la mușcăturile veninoase ale șerpilor, să lupte și să evadeze din situații dificile.

ADVERTISEMENT

Creatura neînfricată este răspândită pe teritoriul României, unde, în termeni populari, mai este numită și viezure. Aceasta se mai găsește și alte state din Europa, precum Anglia, Țara Galilor sau Irlanda. De altfel, în ultima țară amintită și în alte foste țări membre URSS șunca afumată din carne de bursuc este considerată o delicatesă.

ADVERTISEMENT