Life

Animalul feroce care a băgat spaima în localnicii acestei zone din România. A făcut un adevărat masacru: ”Se aude noaptea, începe să urle. E înfricoșător”

Vietatea periculoasă care a speriat locuitorii dintr-o regiune din sudul țării. A provocat pierderi uriașe. Poate fi auzită seara.
10.01.2024 | 18:25
Animalul feroce care a bagat spaima in localnicii acestei zone din Romania A facut un adevarat masacru Se aude noaptea incepe sa urle E infricosator
Vietatea periculoasă care a speriat locuitorii dintr-o regiune din sudul țării. A provocat pierderi uriașe. Poate fi auzită seara. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Animalul feroce care a băgat spaima în locuitorii acestei zone din România. A făcut un adevărat masacru. „Se aude noaptea, începe să urle. E înfricoșător”, este mărturia unei persoane care a dezvăluit mai multe amănunte despre această situație neplăcută.

Vietatea periculoasă care a speriat locuitorii dintr-o regiune din sudul țării. A provocat pierderi uriașe. Poate fi auzită seara

Vietatea periculoasă care a speriat locuitorii dintr-o regiune din sudul țării. A provocat pierderi uriașe. Poate fi auzită seara. Mai exact, este vorba de un animal asemănător cu lupul, dar de talie puțin mai mică.

ADVERTISEMENT

Cu coada scurtă și cu botul ascuțit, șacalul a făcut ravagii în Bistreţ din județul Dolj. De aproximativ doi ani locuitorii din acest loc trăiesc o mare spaimă pentru că animalele sălbatice le-au mâncat oile și caprele.

Spre exemplu, un fermier din zonă a mărturisit că a găsit în jur de 46 de oi moarte şi alte 4-8 au fost serios afectate după ce au fost mușcate. Alt fermier declară că i-au fost ucise 15 capre până acum de șacali.

ADVERTISEMENT

„Am avut atac repetat de şacali în diferite zile care mi-au omorât cinşpe capre. Am stat şi la pândă, n-au venit întotdeauna pe fiecare zi, vin la zile diferite”, a declarat Aurel Gâdea, fermier, pentru observatornews.ro.

„Se aud şacalii noaptea pe înserate, încep să urle, schelăie ca nişte câini. Ţi-e şi frică noaptea să mergi în zona de baltă. E înfricoşător, un urlet continuu”, a spus un localnic din comuna doljeană, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

O bătrână a mărturisit că este îngrozită de șacalii care se aud în fiecare noapte. Îi este frică să nu fie atacată de aceste animale sălbatice care trăiesc în haite. Din păcate, pot răni oameni dacă nu găsesc hrana necesară.

Șacal auriu
Șacal auriu. Animalul care a mâncat zeci de oi și capre din Dolj. Sursa foto: wikipedia.org

Șacalii, un adevărat pericol pentru animale și oameni

Șacalii reprezintă un adevărat pericol pentru animale și oameni. Majoritatea localnicilor doresc să primească despăgubiri după ce au pierdut oile și caprele pe care le creșteau pentru a fi vândute ulterior la târguri și abatoare.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea se pare că Ocolul Silvic nu înaintează cu ancheta. Comisia întrunită în comuna doljeană încearcă să afle cine a omorât animalele fermierilor, însă prima ipoteză este că ar fi fost ucise, de fapt, de câini.

ADVERTISEMENT
Tags: