Life

Animalul inedit care și-a făcut apariția într-un parc național din România. Seamănă cu pisica domestică

Animalul ”scump” la vedere care a fost surprins, în mijlocul zilei, într-un parc național de la noi din țară. Mamiferul a oferit un adevărat spectacol.
05.04.2024 | 08:16
Animalul inedit care sia facut aparitia intrun parc national din Romania Seamana cu pisica domestica
Animalul spectaculos care și-a făcut apariția într-un parc natural din România. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Este foarte bine cunoscut faptul că viața animalelor din parcurile naturale este mereu monitorizată. Cei de la Romsilva au amplasat anumite camere în puncte cheie care să surprindă viețuitoarele în mediul lor natural. Recent, imaginile de pe una dintre aceste camere i-au uimit pe toți.

Animalul rar surprins într-unul dintre parcurile naționale din România

Parcurile naționale reprezintă o adevărată oază de liniște pentru animalele sălbatice. Aici, aceste specii sunt în siguranță și sunt monitorizate constant în scopul unor studii și nu numai.

ADVERTISEMENT

De ani buni, Romsilva a amplasat camerele de monitorizare menite să surprindă cadre inedite cu animalele sălbatice, fără a le perturba. Așa se face că, recent, una dintre aceste camere a oferit tuturor un adevărat spectacol.

Unul dintre cele mai frumoase animale din sălbăticie și-a făcut apariția în raza de acțiune a obiectivului camerei. Cei care au vizionat aceste imagini au fost de-a dreptul surprinși, mai ales că un astfel de animal este ”scump” la vedere.

ADVERTISEMENT

Pisica sălbatică a fost ”vedeta” Parcului Național Semenic. Exemplarul unic se plimba liniștit în natură, fără să știe că este monitorizat. Pentru că ritmul său de viața nu este pus în pericol de aceste camere, animalul a putut să se desfășoare în mod natural.

Pisica sălbatică a oferit un adevărat spectacol în natură

De obicei, pisicile sălbatice preferă solitudinea, iar noaptea este momentul în care sunt cele mai active. La lăsarea serii, aceste mamifere ies la vânătoare pentru a-și asigura hrana. Preferatele lor sunt animalele mai mici sau păsările.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de pisicile domestice, pisicile sălbatice sunt mult mai mari. Acestea au un colorit diferit, iar forma cozii este ceea ce le diferențiază foarte ușor. Când vine vorba de blana pisicii sălbatice, aceasta are o nuanță cenușie, iar dispunerea petelor negre are loc pe tot corpul mamiferului.

Pisicile sălbatice ajung la o greutate maximă de 8 kilograme, iar lungimea lor nu depășește 70 de centimetri. Ceea ce le face foarte ușor de reperat în natură este blana lor, dar și coada care este cilindrică, spre deosebire de coada pisicilor domestice care tinde să fie conică.

ADVERTISEMENT

Parcul Natural Semenic nu adăpostește doar pisici sălbatice. Pe o suprafață mai mare de 36.000 de hectare, aici se găsesc diverse specii de animale care sunt atent observate în fiecare zi. Parcul reprezintă, mai exact, o zonă de conservare special gândită pentru a ocroti viețuitoarele.

Tot în Parcul Național Semenic, turiștii se pot bucura de numeroase obiective, dar și de trasee special create pentru pasionații de aventură. De asemenea, tot în această zonă se găsește și Rezervația Naturală Izvoarele Nerei care a fost inclusă în patrimoniul UNESCO.

ADVERTISEMENT