News

Animalul pe care românii îl cresc din ce în ce mai greu în România, deși îl mănâncă în cantități foarte mari. Cele mai multe exemplare vin din import

Animalul care e crescut tot mai rar de români, dar e consumat la aproape toate mesele. Majoritatea specimenelor sunt aduse din străinătate.
27.01.2024 | 13:00
Animalul pe care romanii il cresc din ce in ce mai greu in Romania desi il mananca in cantitati foarte mari Cele mai multe exemplare vin din import
Animalul care e crescut tot mai rar de români, dar e consumat la aproape toate mesele. Sursa foto: Digi24 / Paras Kapoor / Unsplash / Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Animalul pe care românii îl cresc din ce în ce mai greu în România, deși îl mănâncă în cantități foarte mari. Cele mai multe exemplare vin din import. Țara noastră nu stă deloc bine la acest capitol de o perioadă bună.

Animalul care e crescut tot mai rar de români, dar e consumat la aproape toate mesele. Majoritatea specimenelor sunt aduse din străinătate

Animalul care e crescut tot mai rar de români, dar e consumat la aproape toate mesele. Majoritatea specimenelor sunt aduse din străinătate. Cele mai recente cifre arată că peste 7 milioane sunt aduse de peste hotare.

ADVERTISEMENT

Studiile arată că cetățenii din România adoră porcul. Ei consumă în fiecare an 9 milioane de porci, adică 720.000 de tone de carne. Din păcate, 6 milioane de porc nu sunt crescuți pe meleagurile românești, ci în alte țări.

Ei ajung în România sub formă de carcasă, adică se importă peste 350.000 de tone. La aceștia se mai adaugă încă 1 milion de purcei de lapte care sunt aduși din străinătate și sunt îngrășați în fermele comerciale de aici. Concret, 7 milioane de porci vin din import.

ADVERTISEMENT

Având în vedere aceste date, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că urmează să se facă investiții în locuri de cazare în sectorul suin pentru reproducţie. În felul acesta se dorește să se asigure o parte cât mai mare a consumului intern.

„Vizităm toate şantierele pe care le-am deschis anul trecut. Vorbim de 28 de şantiere pentru 56.000 de locuri de cazare în sectorul de reproducţie suin, sunt cu o valoare de aproape 220 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Sunt proiecte foarte importante pentru salvarea acestui sector. Este un sector foarte important pentru că ne dorim foarte mult să consumăm cât mai multă carne produsă în România”, a declarat ministrul Agriculturii, scrie economedia.ro.

Carnea de porc, produsă în România

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a mai transmis că este păcat să nu profităm de faptul că România este o țară care produce cereale, necesare hrănirii și creșterii porcilor. În felul acesta crește posibilitatea ca animalele să fie crescute în număr mai mare în țară.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în perioada următoare urmează să fie lansate încă 100.000 de locuri de cazare în sectorul suin pentru reproducţie. Politicianul susține că în prezent avem nevoie de 9 milioane de purcei pentru a asigura consumul de care românii au nevoie într-un an.

ADVERTISEMENT