Life

Leguma care te îngrașă mai mult decât o amandină. Mulți români o mănâncă fără să știe

Alimentul care are mai multe calorii decât o amandină. E consumat frecvent de români, care nu cunosc proprietățile sale.
03.12.2023 | 16:00
Leguma care te ingrasa mai mult decat o amandina Multi romani o mananca fara sa stie
Alimentul care are mai multe calorii decât o amandină. E consumat frecvent de români, care nu cunosc proprietățile sale. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Leguma care te îngrașă mai mult decât o amandină. Mulți români o mânâncă fără să știe. Cei care doresc să elimine câteva kilograme în plus aleg să o mănânce, însă fac o mare greșeală pentru că rezultatul nu este deloc cel scontat.

Alimentul care are mai multe calorii decât o amandină. E consumat frecvent de români, care nu cunosc proprietățile sale

Alimentul care are mai multe calorii decât o amandină. E consumat frecvent de români, care nu cunosc proprietățile sale. Mai exact, este vorba de o legumă care stă la baza multor preparate culinare savurate de oameni.

ADVERTISEMENT

Specialiștii ne spun că are un conținut foarte mare de calorii și în plus, are o cantitate foarte mare de vitamine din grupul B. Pe lângă acestea, în compoziția sa se mai găsește și molibden, un mineral care este și în corpul uman în cantități extrem de mici.

De asemenea, mai are vitaminele C, E şi K. Aceasta este fasolea care conține 303 calorii la 100 de grame, reprezentand astfel 15.15% din totalul de 2.000 de calorii recomandat zilnic. Dacă este vorba de o ciorbă de fasole, atunci numărul caloriilor se dublează semnificativ.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se datorează legumelor și cărnii din compoziție. Pe de altă parte, fasolea bătută are mai puține calorii. Potrivit klorii.ro, valoarea acestei legume este mai mare decât a unei amandine. Concret, prăjitura are 243.6 calorii la 100 de grame.

Fasolea, cu mai multe calorii decât amandina

Sursa menționată mai arată că, consumul a 100 de grame din acest desert plin de ciocolată reprezintă 12% aport caloric din cantitatea zilnică estimată pentru un adult. Numărul de calorii dintr-o amandină poate varia și în funcție de ingredientele care se folosesc în rețetă.

ADVERTISEMENT

Totul depinde de cantitatea de zahăr din crema de ciocolată, dar și de cât de gras este untul care se folosește. În situația în care patiserii aleg să utilizeze un unt cu un conținut redus de grăsime sau îndulcitor în locul zahărului tos, atunci numărul de calorii este mult mai mic.

Amandina, echivalentă cu 16 cuburi de zahăr

Amandina este echivalentă cu 16 cuburi de zahăr, așa resimte organismul uman acest desert preferat de români, susțin nutriționiștii. Această cantitate de zahăr înseamnă 130 de grame. Dacă prăjitura este savurată alături de o băutură răcoritoare atunci corpul suferă și mai mult.

ADVERTISEMENT

Un suc acidulat reprezintă 10 cuburi de zahăr, în condițiile în care o singură persoană poate susține zilnic maxim 6 lingurițe. Consumul de zahăr distruge dinții și afectează creierul, de aceea e foarte important să nu devenim dependenți de acest ingredient.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Polița RCA. Documentele în baza cărora vor fi încasate daunele în anumite situații
Polița RCA. Documentele în baza cărora vor fi încasate daunele în anumite situații
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni