Life

Animalul pe care românii îl cresc direct pentru export. Are o carne delicioasă și poți face o mulțime de preparate. Specia e blândă și jucăușă și nu necesită mari investiții

Pasărea crescută de oameni pentru străinătate. E savuroasă, versatilă și poate fi găsită în toate gospodăriile din România.
24.02.2024 | 21:30
Animalul pe care romanii il cresc direct pentru export Are o carne delicioasa si poti face o multime de preparate Specia e blanda si jucausa si nu necesita mari investitii
Pasărea crescută de oameni pentru străinătate. E savuroasă, versatilă și poate fi găsită în toate gospodăriile din România. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Animalul pe care românii îl cresc direct pentru export. Are o carne delicioasă și poți face o mulțime de preparate. Specia e blândă și jucăușă și nu necesită mari investiții. Crescătorii spun că este o sursă bună de proteine de înaltă calitate.

Pasărea crescută de oameni pentru străinătate. E savuroasă, versatilă și poate fi găsită în toate gospodăriile din România

Pasărea crescută de oameni pentru străinătate. E savuroasă, versatilă și poate fi găsită în toate gospodăriile din România. Fără piele, carnea acesteia are o valoare calorică mai mică decât carnea de pui.

ADVERTISEMENT

Aceasta este rața care conține jumătate din doza zilnică recomandată de acid nicotic (vitamina B3), fier și seleniu. De asemenea, carnea de rață este o sursă bună de proteine slabe și este săracă în grăsimi și acizi grași saturați.

În cazul în care de pe piept se îndepărtează pielea, atunci conținutul de grăsimi și acizi grași este mai mic decât la pieptul de pui. Carnea de rață are fosfor, riboflavină, fier, zinc, tiamină și cantități mai mici de vitamine B12, acid folic și magneziu.

ADVERTISEMENT

Totodată, medicii nutriționiști o recomandă pentru întărirea sistemului imunitar, sistemului nervos și a celui digestiv. În plus, asigură dezvoltarea organismului și este indicat să nu lipsească din alimentația oamenilor.

Carnea de rață are o grăsime care oferă un gust aparte preparatelor culinare, fiind foarte versatilă. Având în vedere toate aceste calități nici nu este de mirare că rața este crescută în număr foarte mare pentru export.

ADVERTISEMENT

Datele Institutului Național de Statistică arată că, producția de carne de pasăre a României a crescut cu 5,5%, comparativ cu anul 2022. Mai exact, este vorba de 539.867 tone. Potrivit forbes.ro, în 2023 au fost sacrificate 321,8 milioane de păsări, în creștere față de cele 310,4 milioane consemnate în 2022.

Cu cât se vinde carnea de rață în România

Carnea de rață se găsește în multe dintre magazinele și supermarketurile din România, unde are prețuri destul de piperate. O pasăre întreagă, cu o greutate de maxim 3 kilograme, poate ajunge până la prețul de 60 de lei.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, comercianții care au la vânzare piept de rață cu piele au un alt cost. De această dată clienții români trebuie să scoată din buzunar o sumă mai mare. În Auchan, spre exemplu, acesta costă 104,90 lei.

ADVERTISEMENT