Life

Animalul periculos care a început să facă ravagii în România. E extrem de viclean și a atacat deja o persoană

Un animal periculos a început să facă ravagii în România. A atacat în primă fază o femeie, iar acum intră în curțile oamenilor.
04.09.2023 | 20:01
Animalul periculos care a inceput sa faca ravagii in Romania E extrem de viclean si a atacat deja o persoana
Animalul periculos care a început să facă ravagii în România. Sursă foto: Pinterest, Hepta/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un animal periculos a început să facă ravagii în România. A atacat deja o femeie, iar acum a revenit la o stână. Cât de periculos este acesta? Acționează într-un mod viclean și lovește de fiecare dată.

Animalul periculos care a început să facă ravagii în România

Animalul periculos care a început să facă ravagii în România este șacalul. Conform ultimelor informații chiar luni dimineață, o stână dintr-o comună din județul Dolj a fost atacată de niște șacali.

ADVERTISEMENT

În total, animalele periculoase au ucis 20 de oi și capre. Iar proprietarul stânei este în stare de șoc. Totodată, se pare că alte animale au fost și ele rănite în timpul atacului.

După tragicul incident de luni dimineață, reprezentanţii Prefecturii Dolj s-au deplasat la locație. Acolo, un medic veterinar a preluat probe pentru a stabili dacă animalul periculos purta și vreo boală.

ADVERTISEMENT

Mai apoi, pentru siguranța și pentru prevenirea riscului răspândirii bolilor, toate cadavrele animalelor au fost îngropate. Pentru că proprietarul stânei a fastuos o sesizare, o comisie de specialitate va evalua pagubele.

O femeie a fost atacată de un șacal în oraș

Nu ar fi oricum prima oară când acest animal periculos face ravagii în România. În luna august, o femeie a fost atacată de șacal. De asemenea, în Deltă, numeroase persoane s-au plâns că aceste animale s-au răspândit.

ADVERTISEMENT

Ele ajung în gospodării și distrug culturile și legumele. Iar mai nou, se pare că ucid și animalele. Referitor la femeie atacată, pe 13 august, aceasta se afla în Arad, la doar câțiva metri de primărie.

Își plimba câinele și la un moment dat s-a oprit pe o bancă. În primă fază, femeia a fost mușcată, dar a crezut că este vorba despre un câine. Ulterior, când s-a uitat mai atent, și-a dat seama că era vorba despre un șacal.

ADVERTISEMENT

Și patrupedul femeii a fost de asemenea atacat, a mai povestit aceasta. ”S-a repezit asupra cățelului, bărbații au reușit să se descotorosească de atacator, iar câinele agresiv a zărit-o pe cățelușa mea și a atacat-o. A tras cu dinții de ea, a ridicat-o și încercând să o apăr m-a prins de mână nevrând să îmi dea drumul.

Bărbații mi-au sărit în ajutor lovindu-l de nenumărate ori pe acel câine, care nu a lătrat. După acest eveniment i-am întrebat ce câine e ăsta. La întoarcerea de la UPU și Infecțioase mi-am dat seama că atacatorul a fost un șacal, și-a căutat prada la o oră neobișnuită”, povestea femeia, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT