Life

Animalul periculos care îi terorizează pe medici. Mai multe exemplare au ajuns în curtea unui spital din România

Animalul care a semănat teroare în rândul medicilor. Conducerea spitalului se simte neputincioasă în fața unei asemenea situații
28.11.2023 | 07:56
Animalul periculos care ii terorizeaza pe medici Mai multe exemplare au ajuns in curtea unui spital din Romania
Comuna din România în care urșii intră în spital și amenință siguranța pacienților. Ce spun autoritățile Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

De câteva zile bune, Spitalul de Pneumoftiziologie din Bisericani trece prin adevărate clipe de groază. Aproape că nu este seară în care curtea spitalului să nu fie invadă de animale periculoase care să amenințe siguranța pacienților.

Urșii au terorizat locuitorii din comuna Alexandru cel Bun

Angajații Spitalului de Pneumoftiziologie din Bisericani simt că trăiesc un adevărat coșmar. De mai bine de o săptămână, urșii au invadat curtea spitalului în căutare de hrană.

ADVERTISEMENT

Animalele periculoase caută constant în gunoaie, acolo unde găsesc resturi de mâncare de la pacienți. Vizitele lor în curtea spitalului au devenit o obișnuință, ceea ce a început să sperie medicii și întregul personal.

Conducerea spitalului este preocupată de siguranța pacienților, dar și a angajaților. Deși, momentan, urșii vin doar în curte la zona de gunoaie, angajații se tem ca nu cumva să intre și în interior.

ADVERTISEMENT

În căutarea disperată după hrană, nu este exclus ca aceste animale periculoase să forțeze ușile de acces ale spitalului. Tocmai de aceea, angajații de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Bisericani se așteaptă la ce este mai rău.

Din păcate, nu doar spitalul este terorizat de urși. Animalele periculoase au invadat întreaga comună și aproape că nu este zonă în care să nu fi fost văzute în ultima vreme.

ADVERTISEMENT

Autoritățile ridică neputiincioase din umeri în fața problemei legate de invazia urșilor

Cel mai recent, urșii au fost văzuți și în zona Primăriei din comuna Alexandru cel Bun. Autoritățile au fost trase la răspundere de către prefectul Vasile-Adrian Niţă care i-a acuzat că nu au gestionat corespunzător această situație de risc major.

Până acum, locuitorii din zonă au primit diverse mesaje de atenționare din partea sistemului RO-Alert, dar nu este suficient. Campaniile de informare nu îi protejează complet de amenințarea urșilor.

ADVERTISEMENT

Județul Neamț a început să fie din ce în ce mai vizitat de urșii care au pornit în căutare de hrană. Până acum, au fost trimise peste 130 de mesaje de atenționare, ceea ce este un adevărat record pentru această zonă.

Locuitorii speră să scape cât mai repede de amenințarea urșilor și își pun toate speranțele în autorități. Momentan, edilul din comuna Alexandru cel Bun continuă să trateze cu indiferență această problemă.

ADVERTISEMENT
Tags: