Sporturi

Anisimova a dezvăluit secretul victoriei cu Halep: „Am jucat cel mai bun tenis din viața mea”

06.06.2019 | 15:51
Anisimova a dezvaluit secretul victoriei cu Halep Am jucat cel mai bun tenis din viata mea
ADVERTISEMENT

Amanda Anisimova a devenit prima jucătoare din istorie născută după 2000 care se califică într-o semifinală de Mare Șlem. Puștoaica de numai 17 ani a eliminat-o în sferturile de finală de la Roland Garros pe Simona Halep, deținătoarea trofeului, scor 6-2, 6-4. 

Anisimova a dezvăluit secretul victoriei cu Halep

Anisimova a explicat la conferința de presă ce a făcut diferența în acest meci, spunând că a jucat cel mai bun tenis al său, în plus venind cu ceva diferit pentru a o surprinde pe Halep. Sportiva din SUA le-a mai spus reporterilor că nu s-a văzut câștigătoare nici la scorul de 6-2, 4-1 în favoarea sa, fiind conștientă de puterea de revenire a Simonei.

ADVERTISEMENT

„Știam că nu va fi ușor. E o jucătoare grozavă. Am încercat să joc cel mai bun tenis al meu. Am încercat în același timp să fac ceva diferit, știam că am nevoie de ceva nou dacă vreau să o înving. De fiecare dată când am condus, mă gândeam că nu conduc. Știam despre capacitatea sa de a reveni. 

Respect fiecare oponent, cu atât mai mult pe Halep, care era deținătoarea trofeului. Am jucat cel mai bun tenis din viața mea, nu știu cum s-a întâmplat, dar s-a întâmplat” – a spus Amanda Anisimova.

ADVERTISEMENT

Carti de citit din literatura.

Anisimova se va duela acum cu australianca Barthy pentru un loc în mare finală, cea mai puternică sportivă rămasă în turneu. Și pe cealaltă parte de tablou avem parte de o surpriză majoră, o altă puștoaică, Marketa Vondrousova (18 ani) încercând să ajungă la rândul său în ultimul act. Cehoaica o înfruntă pe Johanna Konta.

Din cauza acestui eșec, Simona Halep va ajunge pe locul 8 în clasamentul WTA, una dintre cele mai slabe clasări din ultimii ani. Halep se gândește acum la sezonul pe iarbă, suprafață pe care nu a impresionat niciodată, având o singură finală disputată dintr-un total de 35.

ADVERTISEMENT