News

Cum va fi vremea de Paște. Meteorologul Iris Răducanu, vești proaste pentru români: ”Vor fi ploi cam în toată țara”

Cum va fi vremea de Paște. Meteorologul Iris Răducanu are vești proaste pentru români și anunță ploi ”cam în toată țara” în acest weekend când va fi marea sărbătoare.
12.04.2023 | 13:23
Cum va fi vremea de Paste Meteorologul Iris Raducanu vesti proaste pentru romani Vor fi ploi cam in toata tara
Cum va fi vremea de Paște. Foto: Pixabay.com
ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea de Paște. Meteorologul Iris Răducanu are vești proaste pentru români și anunță ploi ”cam în toată țara” în acest weekend când va fi marea sărbătoare. Așadar, cei care sperau că se vor bucura de Paște în aer liber, la grătare, trebuie să-și anuleze aceste planuri.

Cum va fi vremea de Paște

Așadar, potrivit meteorologului Iris Răducanu, duminică 16 aprilie, chiar de ziua Învierii, va ploua în majoritatea regiunilor din România. Cel mai probabil ploile vor fi prezente cel mai mult în sudul țării, deși meteorologii anunțau în urmă cu mai multe zile o vreme călduroasă în România, cu temperaturi între 22 și 24 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

“Vremea va fi capricioasă în zilele următoare. Astăzi va continua să mai plouă în Centru, în Sud-Est, local în Sud și Est, și doar pe arii restrânse în rest. De altfel, încă este în vigoare atenționarea de Cod Galben pentru Sud-Estul teritoriului, unde deja cantitățile de apă au depășit 30 de litri pe metru pătrat, mai exact 34 de litri pe metru pătrat în județul Constanța, și-a început discursul meteorologul Iris Răducanu.

Românii trebuie să știe că ploile vor continua în această săptămână și se vor extinde în toate zonele țării, deși vor afecta mai mult sudul țării. Mai mult, vor exista descărcări electrice, pentru că temperaturile vor fi în creștere în zilele următoare. Așadar, singura veste bună ar fi că vremea va fi mai caldă.

ADVERTISEMENT

”Pe parcursul zilei de mâine avem o pauză de precipitații, iar de mâine seară, vineri, pe parcursul zilei vom avea parte din nou de ploi, la început în Vest, apoi vor fi în extindere în toată țara. Aceste precipitații vor fi însoțite și de descărcări electrice pentru că și temperaturile vor fi în creștere în zilele următoare.

Dacă pe parcursul zilei de astăzi vom ajunge la temperaturi maxime de până la 17 grade, pe parcursul zilei de vineri ne așteptăm să înregistrăm până la 23 de grade în Sudul teritoriului. Și la București vremea se încălzește. Astăzi va mai ploua temporar, slab, iar pe parcursul zilei temperaturile maxime vor atinge 16 grade. Pe parcursul zilei de vineri ne așteptăm ca temperatura maximă în București să ajungă la 22-23 de grade.

ADVERTISEMENT

Duminică vor fi ploi cam în toată țara, cu o probabilitate mai mare în Sud pe parcursul zilei, apoi și în extindere pe parcursul nopții. Și luni ne așteptăm la ploi, cu probabilitate mai mare în Sudul teritoriului”, a declarat meteorologul Iris Răducanu la Realitatea PLUS.

Informația prezentată de meteorologul Iris Răducanu a fost confirmată inclusiv de meteorologul de serviciu ANM Radu Ilea, într-o intervenție la Antena 3. ”Din punct de vedere meteorologic, de Paște vom avea tot o vreme capricioasă, în sensul că vor fi precipitații local în majoritate a zonelor țării, iar din punct de vedere termic, estimativ, în jurul normelor specifice perioadei, adică între 10 și 20 de grade, cu 17-18° în Capitală”, a transmis Radu Ilea.

ADVERTISEMENT

Analizând prognoza ANM pentru întreaga lună aprilie, cert e că meteorologii ne spun că temperaturile vor urca spre 20-24 de grade în majoritatea zonelor din România, în special de Paște și după această dată de 16 aprilie. Primăvara se lasă așteptată în țara noastră și din cauza unor fenomene meteo neobișnuite, ninsori și frig ieșit din comun pentru această perioadă din an.

ADVERTISEMENT