News

Prognoza ANM pentru intervalul 10 – 23 aprilie. Vreme schimbătoare de Paște. Unde va ploua

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru intervalul 10 - 23 aprilie. Aflăm cum va fi vremea de Paște.
10.04.2023 | 16:52
Prognoza ANM pentru intervalul 10  23 aprilie Vreme schimbatoare de Paste Unde va ploua
Prognoza ANM pentru 10 - 23 aprilie. Zonele cu maxime de peste 20 de grade de Paște. Unde va ploua. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru intervalul 10 – 23 aprilie, care cuprinde și sărbătorile de Paște, anunță o vreme capricioasă. De iarnă pare că am scăpat definitiv în zonele joase, însă ploile nu părăsesc spațiul țării noastre.

Prognoza ANM pentru 10 – 23 aprilie. Zonele cu maxime de peste 20 de grade de Paște. Unde va ploua

În cursul acestei zile, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 10 – 23 aprilie. Din datele specialiștilor reiese că vremea va avea tendință de încălzire, în perioada Paștelui. Din păcate, nu vor lipsi nici ploile din peisaj.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Banat

În vest, valorile termice vor avea în general tendința de creștere ușoară. Mediile maximelor în zona Banatului vor oscila între 15 și 21 de grade. Cele mai ridicate valori sunt așteptate în data de 13 aprilie și cele mai scăzute în 14 aprilie, dar și în creștere de la 16 la 20 de grade după data de 15 aprilie.

Nopțile vor fi răcoroase, cu medii cuprinse între 3 și 8 grade, cu variațiile semnificative la mijlocul primei săptămâni. De la mijlocul lunii, mediile minimelor termice vor oscila ușor în jurul a 6 grade. Sunt șanse mari de ploaie în zilele de 14, 15, 17 și 18 aprilie. Tot atunci vor fi posibile și manifestări specifice instabilității atmosferice și cantități de apă mai importante.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru Crișana

Și în Crișana, temperatura aerului va avea în general tendința de creștere. Mediile regionale maximelor termice vor oscila între 14 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 13 aprilie și cele mai scăzute la începutul intervalului și în ziua de 14 aprilie și în creștere de la 16 la 19 de grade după data de 15 aprilie.

Minimele vor avea medii cuprinse între 2 și 7 grade, cu variații semnificative la mijlocul primei săptămâni. După data de 15 aprilie, mediile minimelor termice vor oscila ușor în jurul a 5 grade. Chiar de Paște, în intervalul 14…18 aprilie, se anunță ploi. Vor fi mai abundente în zilele de 14 și 15 aprilie.

ADVERTISEMENT

Sărbători cu ploi în Transilvania

Vreme capricioasă și în Ardeal. Temperaturile maxime vor avea variații pe tot parcursul intervalului. La mijlocul primei săptămâni, mediile vor fi în creștere de la 13 la 17 grade, iar până la sfârșitul intervalului vor oscila între 14 și 17 grade.

Din fericire, locuitorii din centrul țării scapă de îngheț și brumă. Mediile regionale ale temperaturilor nocturne vor avea tendința de creștere ușoară de la 1…2 grade la începutul primei săptămâni, până spre 4…5 grade în a doua jumătate a intervalului.

ADVERTISEMENT

În schimb, ardelenii nu scapă de ploi. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată după data de 15 aprilie. Atunci vor fi posibile și cantități de apă mai importante.

Prognoza ANM pentru Maramureș

În prima săptămână de prognoză vor fi maxime de la 13 la 16 grade. Apoi, în a doua jumătate a intervalului, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere ușoară de la 15…16 grade spre 18 grade. Minimele vor fi cuprinse între 1 și 5 grade, cu variații semnificative la mijlocul primei săptămâni. După data de 14 aprilie, mediile minimelor termice vor oscila ușor în jurul a 4 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 14…18 aprilie, semnificativ în data 15 aprilie. În weekendul de Paște, în nord, vor fi posibile și cantități de apă mai importante.

Prognoza meteo pentru Moldova

În această săptămână, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 13 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 14 aprilie. În a doua jumătate a intervalului, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere ușoară de la 14 grade spre 17…18 grade.

Temperaturile nocturne vor avea medii cuprinse între 2 și 7 grade, creșterea semnificativă urmând a fi pe parcursul primei săptămâni. Va ploua în est după data de 15 aprilie, când vor fi posibile și cantități de apă mai importante.

Cum va fi vremea în Dobrogea

În sud-est, valorile termice diurne vor avea variații, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 12 și 18 grade, în prima săptămână. Apoi, din a doua zi de Paște, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere ușoară de la 14 grade spre 16…17 grade.

Minimele vor avea medii cuprinse între 5 și 8 grade, creșterea semnificativă urmând a fi pe parcursul primei săptămâni. Va ploua mai multe în zilele de 11 și 12 aprilie și în intervalul 17-21 aprilie, când vor fi cantități de apă mai însemnate.

Maxime de peste 20 de grade în Muntenia

În prima săptămână se va încălzi simțitor. Maximele se vor situa între 16 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în data de 14 aprilie. Ulterior, din a doua săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere de la 16 grade spre 18…19 grade. Minimele termice vor avea medii cuprinse între 4 și 7 grade, cu cele mai scăzute valori în primele zile ale intervalului.

În jurul datei de 15 aprilie, sunt șanse mari de ploaie. Vor fi posibile manifestări specifice instabilității atmosferice și cantități de apă mai însemnate. Va ploua și după data de 17 aprilie.

Prognoza ANM pentru Oltenia

În prima parte a prognozei, temperatura aerului va avea variații, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 16 și 19 grade și ale minimelor între 3 și 6 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 13 aprilie. Din a doua săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere de la 16 grade spre 18…19 grade, iar ale celor minime vor oscila ușor în jurul a 6 grade.

Și în Oltenia, probabilitatea de ploaie va fi ridicată în jurul datei de 15 aprilie, dar și după 17 aprilie. Și aici vor fi posibile manifestări specifice instabilității atmosferice și cantități de apă mai însemnate.

Cum va fi vremea la munte

Din 10 aprilie, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 4 și 9 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 13 aprilie. Va fi foarte rece noaptea. Minimele se vor situa între -3 și 3 grade, cu valorile cele mai ridicate în data de 14 aprilie. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendință de creștere ușoară, cu medii ale maximelor de 6…8 grade și ale minimelor de -1…1 grad.

Nu pleacă din zona precipitațiile specifice sezonului rece. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi ridicată în jurul datei de 15 aprilie, când vor fi cantități de precipitații mai însemnate și din nou după data de 17 aprilie.

ADVERTISEMENT
Tags: