News

ANM a emis o informare meteo de vreme rea. Se anunță trei zile de ninsori

Avertizare meteorologică pentru România. Trei zile de precipitații sub formă de ninsoare și ploi în aproape toată țara
19.03.2024 | 12:03
ANM a emis o informare meteo de vreme rea Se anunta trei zile de ninsori
Avertizare Meteorologică. Episod de iarnă în România, cu precipitații în toată țara. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie anunță ninsori în următoarele zile în România. Informarea privind condițiile meteo nefavorabile este în intervalul 19 martie, ora 10 – 21 martie, ora 20.

Se anunță ninsori în următoarele zile

În această perioadă, se prognozează precipitații slabe, sub formă de ninsoare în nordul și centrul Moldovei, iar în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul și estul Transilvaniei se așteaptă ploi mixte.

ADVERTISEMENT

Carpații Orientali și Meridionali vor înregistra ninsori local moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări în est, sud-est și la munte, potrivit ANM.

„În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare în nordul și centrul Moldovei și mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul și estul Transilvaniei.

ADVERTISEMENT

În Carpații Orientali și Meridionali va ninge local moderat cantitativ (10…15 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă. Vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 40…50 km/h în estul, sud-estul țării și la munte, iar în cursul zilei de marți și în vest”, potrivit ANM.

Temperaturile în Capitală vor înregistra și ele valori scăzute, iar primăvara ia o pauză pentru câteva zile și face din nou loc iernii care ne va aduce și minime de 1-2 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru marți

Se anunță o răcire semnificativă, cu temperaturi diurne sub normele perioadei. Cerul va fi predominant înnorat, cu ploi slabe trecătoare. Vântul va fi slab și moderat, cu intensificări ușoare în prima parte a zilei. Temperatura maximă va fi în jur de 6 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 1 și 2 grade Celsius.

Vremea miercuri

Temperaturile vor crește față de ziua precedentă, apropiindu-se de mediile normale pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros, iar în a doua parte a zilei se pot înregistra ploi scurte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va atinge 11-12 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 1-2 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Cum vor fi temperaturile joi

Valorile termice vor rămâne apropiate de cele obișnuite pentru ultima decadă a lunii martie, cu o maximă de 11-12 grade Celsius. Cerul va fi înnorat temporar, iar ploile slabe vor fi prezente temporar. Vântul va fi slab și moderat.

ADVERTISEMENT