News

ANM a reactualizat prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion. Cum va fi vremea, până la urmă

Agenția Națională de Meteorologie a dat publicității cea mai recentă prognoză pentru săptămânile viitoare, inclusiv pentru primele zile din anul 2024
20.12.2023 | 21:21
ANM a reactualizat prognoza meteo pentru Craciun si Revelion Cum va fi vremea pana la urma
Prognoza ANM pentru Crăciun și Revelion. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit meteorologilor, în săptămânile Sărbătorilor de iarnă vremea va fi mai caldă decât de obicei, cu temperaturile medii peste media acestei perioade, însă, până atunci, chiar înaintea Crăciunului, vom asista la o răcire bruscă a vremii.

Vreme mai caldă de Crăciun și Revelion

Prognoza ANM pentru săptămâna de dinainte de Crăciun anunță temperaturi peste medie, în special în zonele de sud și nord estice ale țării. Pe de altă parte, în zonele de munte, în special Carpații Orientali și Munții Apuseni vom avea ploi în abundență, precum și local în zonele nord-vestice.

ADVERTISEMENT

„Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice și în extremitatea de sud a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni și local în regiunile centrale și nord-vestice, iar în regiunile extracarpatice va fi în general deficitar”, a transmis ANM.

Într-o intervenție la postul Antena 3 CNN, Meda Andrei, meteorolog de serviciu al ANM, a explicat că dacă în aceste zile temperaturile medii sunt și cu nou-zece grade peste media normală pentru această perioadă, în zilele următoare vom vedea o scurtă răcire a vremii.

ADVERTISEMENT

„Astăzi, temperaturile sunt foarte ridicate. În partea de sud a țării vom avea maxime de peste 10 grade Celsius, în măsura în care, în mod normal, noi ar trebui la nivelul întregii țări să înregistrăm temperaturi cuprinse între -2 și 5 grade. Așadar, avem cu până la 9 grade peste normele climatologice.

Temperaturile încep să scadă, deși rămân în continuare peste ceea ce ar trebui să avem în mod normal pentru această perioadă. Însă trendul este de scădere, astfel încât vom avea maxime cuprinse, în marea lor majoritate, între 3 și 8…9 grade, cu alte cuvinte mai scăzute decât astăzi”, a declarat meteorologul ANM.

ADVERTISEMENT

Încălzire a vremii de Crăciun și Revelion

Totuși, prognoza ANM arată că și în săptămânile cu Sărbătorile de iarnă vremea va fi mult mai caldă decât e normal pentru această perioadă. Astfel, în ultima săptămână din an, vom avea din nou temperaturi medii peste cele cu care eram obișnuiți în aceste zile, cu ploi în regiunile vestice și centrale.

„Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice și nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în Carpații Occidentali și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă”, se arată în prognoza ANM pentru săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024.

ADVERTISEMENT

„O nouă încălzire va fi resimțită însă chiar în ziua de Crăciun. Data de 25 și 26 decembrie vor fi zile foarte calde, posibil chiar mai calde decât astăzi. Este adevărat că mai sunt câteva zile bune până la acea dată, iar lucrurile se mai pot schimba, dar în momentul de față vorbim strict de materialele de care dispunem în acest moment”, a precizat Meda Andrei, meteorolog de serviciu al ANM.

Vremea caldă se va menține și în primele două săptămâni din luna ianuarie, cu temperaturi peste media acestei perioade.

„Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și centrale și în zonele montane aferente”, se arată în prognoza ANM pentru săptămâna 01.01-08.01. În cea de-a doua săptămână a lunii ianuarie temperaturile peste normal sunt așteptate să cuprindă întreg teritoriul țării.

ADVERTISEMENT
Tags:
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
”Tancul rusesc” a decis să spună tot ce a pățit în România, după...
”Tancul rusesc” a decis să spună tot ce a pățit în România, după marea surpriză avută la aeroport
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
O studentă a vrut să se angajeze la supermarket, însă a renunţat când...
O studentă a vrut să se angajeze la supermarket, însă a renunţat când a aflat salariul. "La 40 de ore pe săptămână e prea puţin"
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Secuii nu se lasă. Vor depune o petiție pentru autonomia Ținutului Secuiesc
Secuii nu se lasă. Vor depune o petiție pentru autonomia Ținutului Secuiesc
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Triunghi amoros în showbiz. Cine este iubita sexy lăsată însărcinată de Tavi Clonda....
Triunghi amoros în showbiz. Cine este iubita sexy lăsată însărcinată de Tavi Clonda. Gabriela Cristea a aflat tot!
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă