News

ANM: Cod galben de furtuni pentru mai multe județe din țară. Vezi harta cu zonele vizate

ANM a emis un cod galben de furtuni, luni dimineața, valabil pentru mai multe județe din țară. Harta cu zonele vizate de atenționarea meteo
22.05.2023 | 10:46
ANM Cod galben de furtuni pentru mai multe judete din tara Vezi harta cu zonele vizate
Cod galben de furtuni pentru mai multe județe din țară. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineață, o nouă atenționare meteorologică, valabilă pentru mai multe județe din țară. Este vorba despre un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Cod galben de furtuni în 15 județe. Care sunt zonele vizate, potrivit ANM

Atenționarea meteorologică va intra în vigoare, luni, 22 mai, începând cu ora 12:00, urmând să fie în vigoare până în această seara la ora 21:00. Conform specialiștilor ANM, ploile însoțite furtuni și descărcări electrice își vor face apariția în mai multe județe.

ADVERTISEMENT

Vorbim de zona Olteniei, nord-vestul Munteniei, Banat, Crișana, Carpații Occidentali și Meridionali. De asemenea, grindina va fi și ea prezentă, iar cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

„În intervalul menționat în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crișana, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…65 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.”, transmite ANM.

ADVERTISEMENT

Județele vizate de atenționarea meteorologică, emisă în această dimineață, sunt următoarele: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Timiș și Prahova.

harta anm judete
Județele vizate de codul galben de furtuni, potrivit ANM
Sursa foto: meteoromania.ro

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie mai spun că fenomenele menționate vor apărea pe arii restrânse și în celelalte regiuni ale țării, în special în vestul Dobrogei și sud-estul Munteniei.

ADVERTISEMENT

ANM: Cum va fi vremea în Capitală

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză specială pentru Capitală, valabilă în intervalul 22 mai 2023, ora 12:00- 22 mai 2023, ora 21:00, informând că aceasta va fi actualizată în funcție de evoluția fenomenelor meteo.

În București, temperaturile vor fi specifice celor normale din această perioadă, maxima urmând să fie de 25-27 de grade. De asemenea, meteorologiii spun că există posibilitatea apariției ploilor de scurtă durată.

ADVERTISEMENT

„Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil cu unele înnorări după-amiază când vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade. Temporar vântul va prezenta unele intensificări cu rafale de 40…50 km/h.” specifică ANM.

 

ADVERTISEMENT