News

ANM, cod galben și informare de furtuni puternice. Județele afectate de vijelii, averse torențiale și grindină

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de furtuni. Alerta e valabilă vineri, 17 iunie, în 8 județe din vestul țării. În plus, a fost emisă și o informare meteorologică de vreme rea.
16.06.2022 | 10:56
ANM cod galben si informare de furtuni puternice Judetele afectate de vijelii averse torentiale si grindina
ANM, cod galben și informare de furtuni puternice. Județele afectate de vijelii, averse torențiale și grindină. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vremea rea revine în România. Un cod galben și o informare de instabilitate atmosferică accentuată au fost emise de ANM. Se anunță anunță furtuni, vijelii și căderi de grindină.

ANM, cod galben și informare de furtuni puternice. Județele afectate de vijelii, averse torențiale și grindină

Alerta cod galben este valabilă vineri, 17 iunie, între orele 03:00 și 11:00, în 8 județe ale țării.

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat, în vestul și nord-vestul țării, precum și în zona Munților Apuseni, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h), averse torențiale și izolat grindină.

Meteorologii anunță că, în această perioadă, cantitățile de apă vor depăși 20…35 l/mp. Județele afectate sunt Satu Mare, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis și o informare meteorologică de vreme rea, fără cod, pentru toată țara.

Aceasta este valabilă de vineri, 17 iunie, ora 11:00 până sâmbătă, 18 iunie, ora 10:00, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, manifestările de instabilitate atmosferică se vor extinde treptat, astfel că se vor semnala în cea mai mare parte a țării și se vor intensifica, îndeosebi după-amiaza și seara.

Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…40 l/mp.

ADVERTISEMENT
Cod galben ANM. Sursa foto: meteromania.ro

Cum va fi vremea în Capitală. De vineri revin furtunile

După câteva zile de respiro, Bucureștiul va fi lovit din nou de fenomene severe, specifice sezonului cald.

ANM anunță că, de vineri, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere de la orele după-amiezii.

Vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii și grindină.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar temperatura aerului pe parcursul nopților va fi de 14…17 grade.

ADVERTISEMENT