News

ANM, noi alerte cod portocaliu și galben de fenomene severe. Zonele afectate de avertizări

Finalul lui noiembrie și debutul lui decembrie aduc noi alerte ANM cod portocaliu și galben de fenomene severe pentru mai multe zone.
30.11.2023 | 11:17
ANM noi alerte cod portocaliu si galben de fenomene severe Zonele afectate de avertizari
Alerte cod portocaliu și galben de la ANM. Zonele cu fenomene severe de Ziua Națională. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, 30 noiembrie, noi alerte cod portocaliu și galben de fenomene severe. Care sunt zonele afectate de avertizări.

Alerte cod portocaliu și galben de la ANM. Zonele cu fenomene severe de Ziua Națională

După o dimineață de joi care a adus minime de sub -15 grade Celsius în zonele montane, orele următoare vin cu o schimbare radicală a vremii. Scăpăm de frig și ger, dar dăm de precipitații și vânt puternic.

ADVERTISEMENT

Meteorologii ANM au emis două alerte de vreme rea. De joi, de la ora 17.00, va fi în vigoare, până vineri la ora 21.00, un cod galben care vizează precipitații abundente și vânt puternic.

Vor fi precipitații mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare), în primă fază, în grupele nordice și centrale ale Carpaților Orientali și în Munții Apuseni. În același timp, în Crișana, Maramureș și în nordul Transilvaniei va ploua.

ADVERTISEMENT

De notat că ploile vor determina topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă în general de 25…40 l/mp. Local și temporar, în regiunile vestice vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…60 km/h.

În toată zona montană înaltă rafalele vor depăși 80…100 km/h. Administrația Națională de Meteorologie mai punctează că intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

ADVERTISEMENT

Tot de joi, dar de la ora 20.00, până vineri după amiaza la ora 15.00, va fi în vigoare o alertă cod portocaliu de ploi abundente. În acest interval, în județul Maramureș și în zona montană a județelor: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare se vor acumula cantități de apă de 50…70 l/mp și izolat de peste 80 l/mp.

Cum va fi vremea în București de 1 Decembrie

Mult mai bună va fi vremea în Capitală, pe 30 noiembrie și 1 decembrie. ANM anunță că joi valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 0…1 grad, mai scăzută în zona preorășenească.

ADVERTISEMENT

Prima lună de iarnă începe cu vreme caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade Celsius.

ADVERTISEMENT