News

ANPC a închis 44 de magazine și unități de alimentație publică dintr-un municipiu. ”Vitrine achiziţionate undeva la începutul anilor ’90”

Zeci de inspectori ai ANPC au efectuat recent mai multe controale în Giurgiu și Mihăilești, iar la finalul acestora au decis să închidă 44 de magazine și unități de alimentație publică.
28.08.2022 | 16:30
ANPC a inchis 44 de magazine si unitati de alimentatie publica dintrun municipiu Vitrine achizitionate undeva la inceputul anilor 90
Inspectorii ANPC au descoperit multe nereguli în Giurgiu. Foto: facebook.com/ComisarHoriaConstantinescu
ADVERTISEMENT

La controalele ANPC s-a ajuns în urma solicitărilor trasmise online de mai mulți giurgiuveni nemulțumiți de condițiile existente în multe unități de alimentație publică din municipiu.

ANPC a dat 150 de amenzi în Giurgiu și Mihăilești

Astfel, în cele trei zile, 50 de inspectori ai ANPC au controlat magazinele și unitățile de alimentație publică din Giurgiu și Mihăilești, iar neregulile descoperite au atras amenzi de peste 1,5 milioane de lei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, până la remedierea problemelor, a fost luată măsură închiderii unor unități de alimentație publică și magazine. Practic, dintre cele 89 de magazine verificate de ANPC, 44 au avut probleme mari.

Cele mai multe sunt închise până la remedierea deficienţelor. Înseamnă, pentru cel puţin câteva dintre ele, o perioadă destul de lungă, având în vedere că întregul ansamblu ar necesita renovări substanţiale şi dotări corespunzătoare.

ADVERTISEMENT

Cred că vitrinele au fost achiziţionate undeva la începutul anilor ’90, conform stării de degradare pe care am constatat-o. Cred că cel mai important lucru este că noi am primit aceste informaţii în mediul online, de la cetăţenii din judeţul Giurgiu.

Conducerea CJPC Giurgiu a fost înlocuită

Ne-am dat seama că acolo ceva nu funcţionează aşa cum ar trebui. Inclusiv colectivul nostru de acolo trece printr-o fază de reevaluare”, a declarat la Antena 3 preşedintele Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu.

ADVERTISEMENT

Având în vedere lipsa controalelor ANPC în Giurgiu, s-a decis înlocuirea conducerii comisariatului. O explicație în acest sens: o unitate de alimentație publică nu a mai fost verificată de 27 de ani.

Și asta s-a întâmplat în cazul uneia dintre cele mai importante unități de alimentație publică din oraș. Aproape trei decenii în care sănătatea giurgiuvenilor a fost pusă în pericol…

ADVERTISEMENT

În acest context, preşedintele Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a mai spus că se lucrează la un proiect care să mărească valoarea amenzilor date pentru comercianții care ignoră normele de igienă. Rămâne de văzut dacă în urma controalelor, situația se va schimba în Giurgiu.

ADVERTISEMENT