Sport

Ansu Fati, întâlnire decisivă cu medicii Barcelonei. Ce a decis atacantul în privința unei intervenții chirurgicale de urgență?

Atacantul Ansu Fati are, azi, o întâlnire decisivă, cu medicii Barcelonei, în urma căreia se va decide dacă e nevoie să fie operat, iar jucătorul a recunoscut că trăiește cel mai greu moment al carierei.
24.01.2022 | 19:30
Ansu Fati intalnire decisiva cu medicii Barcelonei Ce a decis atacantul in privinta unei interventii chirurgicale de urgenta
ADVERTISEMENT
24-01-2022
17:49

Ansu Fati a optat pentru un tratament conservator

Atacantul Barcelonei Ansu Fati a luat decizia să nu se opereze după ce a suferit o leziune musculară la bicepsul femural al coapsei stângi la meciul pierdut, joi, pierdut cu 2-3 în optimile Cupei Spaniei în fața lui Athletic Bilbao.

Atacantul de 19 ani din Guineea Bissau a suferit foarte mult după accidentarea la genunchi căpătată în noiembrie 2020, din cauza căreia a suferit patru intervenții chirurgicale și de aceea preferă să nu mai fie operat, informează mundodeportivo.com.

Cu un tratament non-invaziv, recuperarea lui Ansu va dura mai puțin decât dacă ar fi fost operat, însă medicii clubului estimează că o operație ar fi mai sigură pentru a rezolva problema mai eficient.

Ansu Fati, atacantul din Guineea Bissau al Barcelonei, care pe 31 octombrie a împlinit 19 ani, s-a accidentat joi, în meciul pierdut de Barcelona cu 2-3 în optimile Cupei Spaniei în fața lui Athletic Bilbao.

Ansu Fati este convins că va reveni mai puternic după această accidentare

Era minutul 5 al prelungirilor, iar el a părăsit terenul cu ochii în lacrimi. Fusese folosit doar 35 de minute. Conform primului raport medical al Barcelonei a suferit o leziune musculară la bicepsul femural al coapsei stângi.

ADVERTISEMENT

Luni, jucătorul s-a deplasat la baza de pregătire a echipei catalane pentru a avea o întâlnire decisivă cu medicii, în cadrul căreia se va hotărî dacă jucătorul are nevoie de operație sau va urma recuperarea fără intervenția chirurgicală, informează mundodeportivo.com.

Din păcate, trebuie să trăiesc cea mai proastă parte a fotbalului, dar nu voi renunța niciodată! Vă mulțumesc foarte mult pentru mesajele voastre de susținere și dragoste!

ADVERTISEMENT

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ansu Fati (@ansufati)

NEVER GIVE UP! (n.r. – nu renunța niciodată)”, a scris jucătorul într-un mesaj pe contul personal de instagram.

Noua accidentare îl va ține pe Ansu Fati departe de teren până în aprilie

În cazul în care va operat, Ansu Fati va lipsi de pe teren minimum 3 luni, ceea ce înseamnă că va reveni pe gazon la începutul lunii aprilie. Recomandarea medicilor, imediat după ce i-au pus diagnosticul, a fost să se opereze, dar jucătorul a solicitat să se consulte cu familia. Decizia finală va fi comunicată cel mai târziu marți dimineață.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Xavi Hernandez este alături de jucător și a precizat că Ansu Fati va fi susținut, indiferent de decizia pe care o va lua. „Vom avea grijă de el, va face o recuperare foarte bună, astfel încât să-și revină bine și să nu se mai accidenteze niciodată”, a declarat tehnicianul.

Calvarul accidentărilor nu se termină pentru Ansu Fati

În luna mai a anului, atacantul s-a deplasat la Porto pentru a fi supus unei artroscopii la genunchiul stâng, după ce în noiembrie suferise o intervenție chirurgicală, ulterior fiind nevoit să se opereze de încă două ori.

ADVERTISEMENT

La vremea respectivă a fost consultat de dr. Jose Carlos Noronha, medicul echipei naționale a Portugaliei, fiind supravegheat și de medicii clubului catalane. În total, Ansu Fati a suferit patru intervenții chirurgicale.

Ansu Fati a jucat doar cinci meciuri în campionat pentru Barcelona în acest sezon

În acest sezon, Ansu Fati a jucat doar 10 meciuri pentru Barcelona, dintre care cinci în campionat și trei în Champions League, marcând de cinci ori.

Tânărul atacant revenise într-un meci oficial al Barcelonei acum 2 săptămâni, când echipa catalană a fost învinsă cu 2-3 de Real Madrid în semifinalele Supercupei Spaniei. A fost trimis în teren în minutul 66, în locul lui Luuk de Jong și a marcat în minutul 83 golul de 2-2, după o pasă primită de la Jordi Alba.

Numărul mare de absențe din acest sezon al lui Ansu Fati este cauzat tot de accidentări. De fapt, totul a început în luna noiembrie a anului 2020, la un meci de campionat cu Bestis Sevilla. Puștiul a suferit o ruptură la nivelul meniscului, care a necesitat, ulterior, nu mai puțin de patru operații.

Ultima a fost efectuată în luna mai, iar finalul sezonului l-a prins pe jucător în afara terenului. Iar la începutul lunii noiembrie a anului 2021 a venit o nouă lovitură pentru Barcelona.

În afara faptului că echipa antrenată de Xavi a fost egalată de Celta Vigo în minutul 90+6, deși la pauză conducea cu 3-0, fotbalistul de 19 ani o leziune la bicepsul femural stâng.

ADVERTISEMENT