Sport

Barcelona este lovită, din nou, de ghinion! Cât de gravă e accidentarea lui Ansu Fati

Atacantul Ansu Fati s-a accidentat din nou, în meciul pierdut de Barcelona cu 2-3 în optimile Cupei Spaniei în fața lui Athletic Bilbao, fiind înlocuit la 35 de minute după ce fusese trimis în teren.
21.01.2022 | 09:53
Barcelona este lovita din nou de ghinion Cat de grava e accidentarea lui Ansu Fati
ADVERTISEMENT

Barcelona trece printr-o perioadă infernală, nu numai din punct de vedere sportiv, ci și al problemelor medicale pe care le au jucătorii. În campionat, formația antrenată de Xavi Hernandez se află pe locul 6 după 21 de etape, cu 32 de puncte, la 17 distanță de liderul Real Madrid, dar cu un meci mai puțin.

Ansu Fati are o leziune musculară la bicepsul femural al coapsei stângi

Echipa catalană a fost eliminată din grupele Liga Campionilor, pentru prima dată după 21 de ani, dar va juca în barajul pentru Europa League cu Napoli. Joi seară a fost învinsă în Cupa Spaniei de Athletic Bilbao, așa că are speranțe la un singur trofeu în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Dar eșecul din Cupa Spaniei a adus și alt necaz. Ansu Fati, atacantul născut în Guineea Bissau, s-a accidentat la 35 de minute după ce fusese trimis în locul lui Ferran Jutgla și a părăsit terenul cu ochii în lacrimi, informează marca.com.

Era minutul 5 al prelungirilor, iar bucuria după golul de 2-2 marcat de Pedri în minutul 90+3 a pierit imediat de pe fața lui Xavi. Tehnicianul catalan s-a dus imediat la atacantul care pe 31 octombrie a împlinit 19 ani și l-a luat în brațe, însoțindu-l pe tunelul care duce spre vestiare.

ADVERTISEMENT

Cel care a preluat numărul 10 de la Messi, după plecarea acestuia, în vară, la PSG, și-a ascuns lacrimile trăgându-și tricoul peste față. Primul raport medical, făcut public de Barça, dezvăluie că Ansu Fati are o leziune musculară la bicepsul femural al coapsei stângi.

În urma testelor viitoare, vom afla cu exactitate gravitatea accidentării”, se arată pe contul oficial de Twitter al clubului catalan.

ADVERTISEMENT

Ansu Fati a jucat doar cinci meciuri în campionat pentru Barcelona în acest sezon

În acest sezon, Ansu Fati a jucat doar 10 meciuri pentru Barcelona, dintre care cinci în campionat și trei în Champions League, marcând de cinci ori.

Tânărul atacant revenise într-un meci oficial al Barcelonei săptămâna trecută, când echipa catalană a fost învinsă cu 2-3 de Real Madrid în semifinalele Supercupei Spaniei. A fost trimis în teren în minutul 66, în locul lui Luuk de Jong și a marcat în minutul 83 golul de 2-2, după o pasă primită de la Jordi Alba.

ADVERTISEMENT

Numărul mare de absențe din acest sezon al lui Ansu Fati este cauzat tot de accidentări. De fapt, totul a început în luna noiembrie a anului 2020, la un meci de campionat cu Bestiss Sevilla. Puștiul a suferit o ruptură la nivelul meniscului, care a necesitat, ulterior, nu mai puțin de patru operații.

Ultima a fost efectuată în luna mai, iar finalul sezonului l-a prins pe jucător în afara terenului. Iar la începutul lunii noiembrie a anului 2021 a venit o nouă lovitură pentru Barcelona.

În afara faptului că echipa antrenată de Xavi a fost egalată de Celta Vigo în minutul 90+6, deși la pauză conducea cu 3-0, fotbalistul de 19 ani o leziune la bicepsul femural stâng.

Clauza de reziliere a contractului lui Ansu Fati cu Barcelona este de 1 miliard de euro

Singura veste bună în toată această perioadă este aceea că Ansu Fati și-a prelungit contractul cu Barcelona până în 2027, iar clauza de reziliere este una astronomică: 1 miliard de euro.

Ansu Fati este deja un fotbalist cu ștate vechi Camp Nou. El a debutat la Barca în 2019, când avea doar 16 ani. La o săptămână după ce a jucat primul său meci în LaLiga, Fati a devenit cel mai tânăr marcator din istoria campionatului spaniol, în urma unei reușite în poarta Osasunei.

Internaționalul spaniol a repetat performanța și în UEFA Champions League. Ansu Fati este cel mai tânăr fotbalist care înscrie la „masa bogaților”, într-un meci cu Inter, la vârsta de 17 ani și 40 de zile.

ADVERTISEMENT