Sport

Fostul antrenor al Romei, Paulo Fonseca, momente de groază în Ucraina: ”Ne rugăm ca o bombă să nu cadă pe noi”

Paulo Fonseca, fostul antrenor al echipei AS Roma, a povestit că trăiește o adevărată dramă din cauza războiului izbucnit în Ucraina și speră să poată pleca cât mai curând din Kiev.
25.02.2022 | 09:52
Fostul antrenor al Romei Paulo Fonseca momente de groaza in Ucraina Ne rugam ca o bomba sa nu cada pe noi
Paulo Fonseca, fostul antrenor al echipei AS Roma, a povestit că trăiește o adevărată dramă din cauza războiului izbucnit în Ucraina și speră să poată pleca cât mai curând din Kiev. Sursă foto: Twitter Turkiye Gazetesi
ADVERTISEMENT

În dimineața zilei de 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a dat ordinul de atac și marile orașe ale Ucrainei au început să fie bombardate.

Sportivii ucraineni condamnă agresiunea Rusiei și cer lumii întregi să intervină pentru a pune capăt invaziei.

ADVERTISEMENT

Clipe de groază trăite în Ucraina de antrenorul Paulo Fonseca

Războiul declanșat de ruși împotriva Ucrainei îl afectează și pe antrenorul portughez Paulo Fonseca, cel care l-a înlocuit pe Mircea Lucescu la Shakhtar Donetsk înainte să o preia pe AS Roma, și care se află în aceste momente la Kiev, alături de soția și fiul său.

”M-am trezit la cinci dimineața cu cinci explozii la rând. Aveam un zbor rezervat pentru azi (n.r. – joi), dar acum e imposibil să plec de aici, pentru că aeroporturile au fost distruse și spațiul aerian e închis.

ADVERTISEMENT

Singurul lucru pe care îl putem face este să ne rugăm ca o bombă să nu cadă pe noi. Sincer, nu știu cum vom scăpa de aici, e cea mai urâtă zi din viața mea. Trebuie doar să așteptăm și sper să avem noroc să ieșim din Ucraina și să lăsăm războiul în urmă”, a declarat Fonseca pentru presa portugheză, conform Mirror.

Mesaj plin de furie al soției tehnicianului

Tehnicianul portughez în vârstă de 48 de ani, care ultima dată a antrenat AS Roma între 2019 și 2021, s-a stabilit la Kiev, orașul natal al soției sale, Katerina Ostroushko. El a postat și un mesaj video pe rețelele de socializare după invazia Rusiei.

ADVERTISEMENT

”Vreau să mulțumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje de dragoste și sprijin mie și familiei. Noi suntem la Kiev și facem tot posibilul să rămânem puternici în această perioadă foarte dificilă pentru Ucraina”, a spus el pe contul de Twitter.

La rândul său, soția tehnicianului a avut o postare agresivă pe contul de Instagram. ”Cea mai proastă dimineață pe care am avut-o vreodată. Durere. Mânie, furie și durere. Fiul meu nu merita războiul. Copiii Ucrainei nu meritau războiul”, a scris Katerina Ostroushko.

ADVERTISEMENT

Fotbaliștii brazilieni, blocați într-un hotel din Kiev

Pe de altă parte, fotbaliștii brazilieni de la Shakhtar Donetsk și Dinamo Kiev au rămas blocați în capitala Ucrainei. Atacantul Junior Moraes, care a evoluat și la Gloria Bistrița, a cerut sprijinul autorităților braziliene pentru a pleca din țară.

”Către toți prietenii noștri și familiile noastre, situația este foarte serioasă și suntem blocați în Kiev. Așteptăm o soluție să putem părăsi Ucraina. Suntem toți într-un hotel. Rugați-vă pentru noi!”, a scris Moraes pe contul Instagram.

”Situația e una disperată! Vă rog să ne ajutați ca acest video să ajungă la guvernul Braziliei. Granițele sunt închise, băncile sunt închise, nu există combustibil, mâncarea se va termina, nu sunt bani. Ne-am adunat aici și așteptăm un plan pentru a putea pleca din Ucraina”, se arată într-un mesaj video al fotbaliștilor sud-americani de la cele două mari cluburi ucrainene.

ADVERTISEMENT