Fotbal intern

Primul antrenor, dezvăluiri şoc despre Alibec:”Asta l-a marcat psihic!”

Constantin Caşler l-a luat pe Denis Alibec din faţa blocului pe când avea cinci, şase ani, impresionat de talentul copilului care putea jongla cu mingi... de tenis!
25.03.2018 | 07:18
ADVERTISEMENT

Denis Alibec „ţine” pagina 1 a ziarelor, după ce tot mai multe voci îl dau pe capriciosul atacant ca şi plecat de la FCSB. Deocamdată, viitorul fostei „perle” a lui Gigi Becali pare incert, iar motivele declinului său încă rămân ascunse. FANATIK.RO a pornit pe urmele lui „Denis pericol public”, încercând să afle dedesubturile „ieşirilor în decor” ale acestuia şi de a oferi câteva „chei” necesare pentru a salva un super-talent, care poate rămâne o prioritate pentru echipa naţională.

Denis Alibec s-a născut pe 5 ianuarie 1991 la Mangalia şi este cunoscut faptul că a debutat în fotbalul de performanţă la echipa oraşului, Callatis. Până atunci, însă, micul Denis scrisese „istorie”, ca orice copil de vârsta lui, în faţa balcoanelor blocurilor, devenite pentru el… tribune de lux. Şi nu la Mangalia, ci la Neptun, acolo unde locuia familia sa în acea perioadă.

„La cinci, şase ani jongla cu mingi de tenis ca nimeni altul!”

Primul om care a sesizat talentul lui Alibec este Constantin Caşler, profesor de sport, antrenor de fotbal şi prieten cu familia lui Denis (VEDEŢI POZE INEDITE ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS!). În exclusivitate pentru FANATIK.RO, domnul profesor Caşler a rememorat momentele din copilăria fotbalistică a lui Alibec şi începuturile sale ca jucător. „Pur şi simplu, l-am luat din faţa blocului. Avea în jur de cinci, şase ani. Locuiam la Neptun şi părinţii săi îmi erau vecini. Se evidenţia prin înălţime, atitudine, poftă de joc şi dorinţa de a învinge. Pe vremea aceea, făceam antrenamente cu mingi de tenis de câmp. Ei bine, Denis jongla cu ele, de atunci, cu o uşurinţă teribilă! Toată lumea se ridica în picioare, era jale cu el! Pur şi simplu Denis nu ştie să facă altceva decât să joace fotbal!”, şi-a început povestea interlocutorul nostru. Acela a fost momentul în care Denis Alibec a luat drumul meseriei de fotbalist, dar nu la Callatis Mangalia, ci la clubul privat „Noua generaţie”, acolo unde a fost dus, de mână la propriu, de Constantin Caşler.

ADVERTISEMENT

„Dacă lua «urechi», plângea!”

Cum se manifesta, pe atunci, jucătorul care, astăzi, i-a exasperat pe unii suporteri, dar mai ales pe antrenorul Nicolar Dică şi pe patronul Gigi Becali prin modul în care protestează pe teren, am aflat tot de la persoana ca i-a pus, pentru prima oară, ghetele cu crampoane în picioare. „În copilărie, nu ieşea în evidenţă cu acest temperament vulcanic. În schimb, nu suporta să piardă. Când şi când mai răbufnea… Dar, dacă altul făcea o fentă pe care el n-o cunoştea, se… oftica! Şi nu se lăsa până n-o învăţa! Iar dacă lua «urechi», plângea…”, a povestit Constantin Caşler pentru FANATIK.RO.

„Când a ajuns în Italia, i-au crescut corniţe”

Un alt semn de întrebare este legat de momentul în care s-a petrecut primul dezechilibru în viaţa tânărului fotbalist Denis Alibec. Plecase de la clubul privat „Noua generaţie” la Callatis Mangalia, a trecut meteoric prin curtea Stelei, ca junior, iar în 2006 ajungea la Farul. Şi de acolo, după doar 18 meciuri şi două goluri, direct în străinătate, pe cai mari, la marele Inter Milano. Era 3 iulie 2009 când semna un contract pe 4 ani cu Il Biscione… Constantin Caşler n-are niciun dubiu şi afirmă cu voce tare: „Cu siguranţă, când a ajuns în Italia i-au crescut corniţe! I se părea, când se întorcea acasă, că vine din alt mediu, se lăuda că a stat în aceeaşi cameră cu Ibrahimovic sau cu cine ştie ce altă vedetă şi îi desconsidera pe ceilalţi. Bine, să fiu sincer, povestea asta cu desconsiderarea începuse de când încă era în ţară. Îi persifla pe alţi copii de vârsta lui. Avea valoare, aşa cum are şi acum, şi mereu voia să iasă în evidenţă. Nu ştiu despre ce tip de complex este vorba, dar ţinea morţiş să iasă din tipare şi prin lucruri bune, şi prin rele. Păi, să vă spun ceva… Tocmai din această cauză, când ajunsese la juniorii republicani, mai mult stătea pe tuşă…”.

ADVERTISEMENT

„Ruptura dintre părinţi şi-a pus amprenta pe psihicul lui Denis”

Aşa cum este şi firesc, locuitorii Mangaliei nu se… leapădă de jucătorul care, deşi a pornit-o de mult pe alte căi, a rămas în inima lor. „Şi acum, Alibec e considerat copilul Mangaliei! Este o imagine a oraşului, chiar dacă traversează o pasă dificilă. Iar familia, mai ales mama lui, Emilia, care i-a fost alături de mic, nu cred că l-ar putea privi altfel. Sigur, nu-l susţine în materie de prostii, dar asta e firesc… V-am spus, la Neptun eram vecini. Eu locuiam la etajul trei, familia Alibec la doi. Pe vremea aceea, părinţii lui nu erau despărţiţi. Cred că ruptura dintre ei, momentul în care a început declinul familial, şi-a pus amprenta asupra psihicului lui Denis. El şi-a idolatrizat tatăl, pe Gevrim Alibec, care a jucat fotbal la Farul. Unde, o să râdeţi, nu i-a plăcut şi a plecat la echipe din divizii inferioare! Cine ştie, acest tip de rebeliune poate fi o caracteristică în familie… Numai că eu sunt convins că Denis îşi va reveni şi contez, în primul rând, pe talentul şi pe ambiţia sa!”, a încheiat Constantin Caşler, antrenorul care l-a descoperit pe Denis Alibec în faţa blocului.

„Pur şi simplu, l-am luat din faţa blocului. Avea în jur de cinci, şase ani. Pe vremea aceea, făceam antrenamente cu mingi de tenis de câmp. Ei bine, Denis jongla cu ele, de atunci, cu o uşurinţă teribilă! Toată lumea se ridica în picioare, era jale cu el! Pur şi simplu Denis nu ştie să facă altceva decât să joace fotbal!”

ADVERTISEMENT

„Cred că ruptura dintre ei, momentul în care a început declinul familial, şi-a pus amprenta asupra psihicului lui Denis. El şi-a idolatrizat tatăl, pe Gevrim Alibec, care a jucat fotbal la Farul. Numai că eu sunt convins că Denis îşi va reveni şi contez, în primul rând, pe talentul şi pe ambiţia sa!”

6 ani avea Denis Alibec când s-au despărţit părinţii săi

2.200.000 de euro este cota lui Denis Alibec, potrivt transfermarkt

8 echipe are Denis Alibec pe carnetul de jucător: Callatis Mangalia, Farul Constanţa, Internazionale Milano, KV Mechelen, Viitorul Ovidiu, Bologna FC 1909, Astra Giurgiu, FCSB Bucureşti

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri