Sport

Anunț devastator pentru Mbappe și PSG: Ligue 1 iese din Top 5 campionate!

Ligue 1 iese oficial din rândul celor mai puternice campionate din lume. Pe ce loc se clasează SuperLiga din România.
03.07.2023 | 20:32
Anunt devastator pentru Mbappe si PSG Ligue 1 iese din Top 5 campionate
Ligue 1 a fost devansată în clasament de Belgia și Olanda. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ligue 1 nu mai este considerat unul dintre campionatele de top din Europa, o adevărată lovitură pentru PSG, Kylian Mbappe și celelalte vedete.

Ligue 1 retrogradată de UEFA! Campionatul Franței nu se mai află în topul european

UEFA a publicat noua listă a celor mai puternice campionate din Europa, realizată în baza punctajelor obținute de cluburi în cupele europene în sezonul 2022-2023.

ADVERTISEMENT

Campionatul Franței a căzut până pe locul al șaptea în clasament, fiind devansat de Belgia și Olanda. Lider în această ierarhie rămâne Premier League, urmat de Serie A, Bundesliga și La Liga.

Cu toate acestea, Ligue 1 rămâne în topul celor mai puternice 5 campionate din Europa, însă cluburile olandeze au performat mai bine în ultimii 5 ani.

ADVERTISEMENT

PSG, singurul club din Ligue 1 care a jucat o finală de Liga Campionilor în ultimii 19 ani

Paris Saint-Germain este singura echipa care a ținut cu adevărat steagul sus în cupele europene și a jucat o finală de UEFA Champions League pierdută în fața lui Bayern Munchen cu 0-1 în 2020.

Este singurul club francez de la AS Monaco care se poate lăuda cu o finală europeană. Echipa de pe Coasta de Azur reușea să se califice în finala Ligii Campionilor în 2004.

ADVERTISEMENT

Vestea nu este una tocmai bună pentru vedetele parizienilor, care ar putea avea de suferit la nivel de imagine, mai ales Neymar Jr. și Kylian Mbappe.

Cu toate acestea, Ligue 1 rămâne unul dintre cele mai urmărite campionate din lume, chiar dacă întrecerea este dominată autoritar de PSG, care a ajuns la cinci titluri consecutive.

ADVERTISEMENT

SuperLiga din România, pe locul 16 în acest clasament

Campionatul României se clasează pe locul 16 în această ierarhie, sub țări precum Liechtenstein, Israel sau Suedia. În sezonul precedent, SuperLiga a fost abia pe locul 37.

În clasamentul punctajului, România se află în prezent pe locul 26 cu 20.500, având 4 cluburi angrenate în cupele europene: Farul, FCSB, CFR Cluj și Sepsi Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT
Tags: