Sport

PSG și Barcelona, aproape de un acord pentru revenirea lui Neymar pe Camp Nou. Mai există o singură piedică

Neymar se pregătește de o revenire uluitoare la Barcelona, catalanii fiind foarte aproape de a încheia negocierile cu PSG.
01.07.2023 | 19:58
PSG si Barcelona aproape de un acord pentru revenirea lui Neymar pe Camp Nou Mai exista o singura piedica
Neymar se pregătește de o revenire uluitoare la Barcelona, catalanii fiind foarte aproape de a încheia negocierile cu PSG. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Starul brazilian a căzut în dizgrația șeicilor care bagă bani la colosul din capitala Franței din cauza numeroaselor sale escapade, a accidentărilor și a faptului că în vestiar crează foarte multe animozități, iar aceștia fac tot posibilul să scape de el.

Barcelona negociază cu PSG transferul lui Neymar

Despre plecarea lui Neymar de la PSG s-a vorbit extrem de mult în ultimele șase luni, însă șansele ca el să se întoarcă la Barcelona păreau destul de mici, în ciuda faptului că brazilianul nu a ascuns faptul că visează să joace din nou pentru formația ”blaugrana”.

ADVERTISEMENT

Conform publicației Forbes, cele două cluburi negociază intens pentru mutarea fotbalistului de 30 de ani pe Camp Nou și s-au pus de acord în majoritatea privințelor, rămânând o singură piedică în realizarea transferului.

Având în continuare probleme destul de mari din punct de vedere financiar, Barcelona îl dorește pe Neymar sub formă de împrumut cu drept de achiziționare definitivă în vara viitoare, variantă acceptată de șeicii qatarezi care conduc PSG.

ADVERTISEMENT

Singurul punct care stă în acest moment în calea realizării acestei mutări este salariul fotbalistului. PSG își dorește ca Barcelona să preia cea mai mare parte a salariului de 36.000.000 de euro pe care îl are Neymar în capitala Franței, iar catalanii trebuie să găsească modalitatea de a achita o sumă atât de mare.

Și Al Hilal vrea să-l transfere pe Neymar

Surprinde faptul că cele două cluburi sunt aproape să bată palma pentru o revenire a lui Neymar la Barcelona, mai ales că antrenorul catalanilor, Xavi Hernandez, a negat o astfel variantă și a explicat că în acest moment nu are nevoie de serviciile brazilianului.

ADVERTISEMENT

Se prea poate ca șefii campioanei din La Liga să se fi reorientat către starul brazilian după ce au ratat posibilitatea să-l readucă pe Lionel Messi acasă. Argentinianul a plecat de la PSG, însă a preferat să semneze în MLS cu Inter Miami.

În ultima perioadă s-a scris insistent de faptul că saudiții de la Al Hilal, care și ei s-au bătut pentru semnătura lui Messi, ar vrea să-l aducă pe Neymar și i-au făcut o ofertă salarială greu de refuzat.

ADVERTISEMENT

Neymar s-a accidentat în a doua parte a sezonului și a ratat restul partidelor. La finalul lunii mai, presa din Franța a scris despre un interes al lui Manchester United pentru transferul atacantului. Mutarea ar putea să devină plauzibilă în cazul în care fondul de investiții din Qatar ar prelua pachetul majoritar de acțiuni al grupării de pe Old Trafford.

ADVERTISEMENT