News

Anunț important pentru asigurații City Insurance. Până când mai pot depune cereri de plată pentru despăgubiri

Fondul de Garantare a făcut un anunț important pentru asigurații City Insurance, afectați de falimentul companiei. Până la ce dată se mai pot depune cereri de plată pentru despăgubiri?
06.05.2022 | 12:00
Anunt important pentru asiguratii City Insurance Pana cand mai pot depune cereri de plata pentru despagubiri
FGA, anunț important pentru păgubiții City Insurance. Până când mai pot depune cereri de plată. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) transmite că în urma hotărârii defintive a instanței legate de falimentul City Insurance SA a luat o decizie referitoare la termenul până la care se pot depune cereri de plată pentru despăgubiri.

Faliment City Insurance. Care este termenul de depunere a cererilor pentru plata despăgubirilor

Mai exact, asigurații City Insurance pot înainte solicitările pentru plată până pe 20 iulie 2022.

ADVERTISEMENT

” (…) În temeiul art. 14 din Legea nr.213/2015, modificată, orice persoană care pretinde un drept de despăgubire la asigurare împotriva asigurătorului falimentat poate depune o cerere motivată de plată, depusă la Fondul de Garantare a Asiguraților, în termen de 90 de zile calculate fie de la data pronunțării hotărârii instanței. pentru începerea procedurii de lichidare a rămas definitivă, sau de la data nașterii dreptului de creanță, atunci când acest drept a luat naștere ulterior, sub sancțiunea limitării drepturilor .

Termenul limită de depunere a cererilor de plată către Fondul de Garantare a Asiguraților este 20 iulie 2022. În cazul în care dreptul de reclamație a luat naștere după data de 20 iulie , termenul de 90 de zile curge de la data nașterii dreptului de cerere. , în temeiul art. 14 alin. (1) din Legea nr. 213/2015”, este menționat într-un comunicat de presă al FGA.

ADVERTISEMENT

Care este modalitatea de depunere a cererilor de plată pentru despăgubiri

FGA a precizat și pașii de depunere a cererilor. Documentele se pot trimite prin e-mail la adresa: cerere.plata@fgaromania.ro, prin poștă, la adresa: str. Vasile Lascăr nr.31, cod poștal 020492, Sector 2 , București sau prin orice ”alt mijloc care asigură transmiterea textului.”

De asemenea, FGA subliniază și care este limita de plată a despăgubirilor. Suma stabilită este de 500.000 de lei.

ADVERTISEMENT

De altfel, asigurații pot verifica în online, pe site-ul fgaromania.ro dacă li s-a făcut plata, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la sediul unde au scris cererea.

” (…)Plata despăgubirii se face în limita pragului de garanție de 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în baza unui contract de asigurare încheiat cu asigurătorul aflat în faliment, în conformitate cu pragul de garanție reglementat de Legea nr. 213/2015, modificată.

ADVERTISEMENT

Fondul de garantare a asiguraților înregistrează și soluționează cererile de plată în ordinea primirii acestora. Creditorii de asigurări pot verifica online stadiul decontării cererilor de plată înregistrate, pe site-ul Fondului de Garantare a Asiguraților”,  au mai transmis reprezentanții FGA.

Pe data de 9 februarie, Tribunalul București a deschis procedura de intrare în faliment a City Insurance. Peste 1600 de creditori revendică un total de peste 9 miliarde de lei de la fostul lider RCA. Cei mai mulți bani sunt ceruți de FGA, ANAF și CNAIR.

ADVERTISEMENT