News

Anunț important pentru mii de bucureșteni. Sute de blocuri rămân fără apă caldă

Lucrări de înlocuire și modernizare a conductelor termice în sectoarele 1, 2, 4, 5 și 6 din București începând de luni, 17 iulie. Sute de blocuri vor fi afectate.
14.07.2023 | 20:03
Anunt important pentru mii de bucuresteni Sute de blocuri raman fara apa calda
Sute de blocuri vor fi afectate de întreruperea apei calde începând de luni. Foto: Colaj Fanatik/Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. a anunțat, vineri, 14 iulie, că vor avea loc lucrări de înlocuire, modernizare și reparații pe conductele rețelei primare în anumite zone ale sectoarelor 1, 2, 4, 5 și 6 din Capitală, începând de luni.

Sute de blocuri, afectate de întreruperea apei calde

Potrivit reprezentanților companiei, lucrările de înlocuire a conductei Magistralei I – CET Cet Energo – Dn 400mm și a Magistralei II Vest Dn 800mm vor fi efectuate în zona intersecției Bulevardului Iuliu Maniu cu strada Valea Cascadelor și străzile Ametistului, Mărgelelor și Apusului din Sectorul 6. Echipele CMTEB vor înlocui conducta cu diametrul de 800mm, două vane cu diametrul de 400mm și vor adăuga șase metri suplimentari de conductă Dn 400mm.

ADVERTISEMENT

În aceeași zi, compania vor demara lucrările de înlocuire a conductelor în cadrul Lotului 5, Obiectivul 25 al proiectului POIM cu finanțare europeană. Se vor executa lucrările necesare montării unui provizorat pentru a asigura furnizarea apei calde pe toată durata lucrărilor din acest proiect al municipalității.

De asemenea, se vor efectua lucrările necesare montării unui alt provizorat de aproximativ 300 de metri de conductă (Dn 150mm) pentru reparațiile la conductele Dn 400mm din zona străzii Apusului. Furnizarea apei calde pentru clienți nu va fi întreruptă pe durata lucrărilor de primă urgență desfășurate de o firmă terță. Cu toate acestea, furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi sistată în aproximativ 200 de blocuri în perioada 17-21 iulie 2023, începând cu ora 23:00. Conducta din această zonă este în funcțiune din anul 1969, având aproape 55 de ani de vechime.

ADVERTISEMENT

Lucrările vor fi demarate și în sectorul 4

În Sectorul 4, se vor efectua lucrări de înlocuire a rețelei pe conducta Dn 600mm în zona Aleilor Râul Sadului și Ciceu, strada Aliorului și Aleea Niculițel. Aproximativ 60 de metri de conductă cu același diametru vor fi înlocuiți. În consecință, furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi întreruptă în 90 de blocuri din această zonă în perioada 17-21 iulie 2023, începând cu ora 23:00. Conducta din această zonă este în funcțiune din anul 1977, având peste 45 de ani de funcționare.

În Sectorul 4, se vor executa lucrări la conducta Magistralei Progresul Berceni Dn 800mm în zona Bulevardului Constantin Brâncoveanu și Șoselei Oltenița. Se va pune în funcțiune tronsonul modernizat prin proiectul Primăriei Municipiului București – Obiectivul 5 și se vor efectua operațiuni de blindare a unei noi porțiuni de rețea, fără a întrerupe furnizarea agentului termic pentru apă caldă. Echipele CMTEB vor interveni, de asemenea, pentru reparații la avarii în rețeaua primară în zona Șoselei Olteniței și străzii Padeșului. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi sistată în aproximativ 150 de blocuri în perioada 17-24 iulie 2023, începând cu ora 23:00. Conducta din această zonă este în funcțiune din anul 1989, având aproape 35 de ani de funcționare.

ADVERTISEMENT

Termoenergetica București va efectua lucrări

În Sectorul 5, se vor efectua lucrări de înlocuire a rețelei pe conducta Dn 800mm în zona Bulevardului Unirii. Aproximativ zece metri de conductă cu același diametru vor fi înlocuiți. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi întreruptă în aproximativ 40 de blocuri în perioada 14-21 iulie 2023, începând cu ora 23:00. Conducta din această zonă este în funcțiune din anul 1991, având peste 30 de ani de funcționare.

În Sectorul 1, se vor efectua lucrări de reparații la conducta Dn 400mm în zona Gării de Nord și Maternității Polizu. Aproximativ 15 metri de conductă vor fi înlocuiți. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi întreruptă în aproximativ 30 de blocuri în perioada 18-20 iulie 2023, începând cu ora 23:00. Conducta din această zonă este în funcțiune din anul 1962, având peste 60 de ani de funcționare.

ADVERTISEMENT

Durata lucrărilor depinde de complexitatea acestora

În Sectorul 2, se vor continua lucrările de înlocuire a conductei Dn 200mm în zona străzii Sld. Gheorghe Stănescu. Se va schimba o lungime totală de țeavă de 60 de metri și se va realiza subtraversarea Șoselei Pantelimon. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă pentru 10 blocuri din această zonă va rămâne întreruptă până pe data de 28 iulie 2023, începând cu ora 23:00. Conducta din această zonă este în funcțiune din anul 1978, având aproape 45 de ani de funcționare.

Termenele de finalizare a lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor, deoarece durata acestora depinde de complexitatea lucrărilor și de starea de degradare a conductelor.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru rezolvarea problemelor apărute în teren. Lucrările se desfășoară simultan în mai multe puncte, astfel încât punctele termice să fie repuse în funcțiune mai devreme decât termenul estimat, pe măsură ce operațiunile sunt finalizate. Clienții pot obține informații la numărul de telefon 031.9442 sau pot solicita alte detalii la 0800.820.002. De asemenea, pot utiliza aplicația Termoalert.

ADVERTISEMENT
Tags: