News

Anunț important pentru mii de bucureșteni. Ziua în care Termoenergetică dă drumul la apă caldă

Vești triste pentru mii de bucureșteni: Termoenergetica a anunțat ziua în care va curge apă caldă din robinete. Oamenii sunt revoltați.
18.08.2023 | 23:58
Anunt important pentru mii de bucuresteni Ziua in care Termoenergetica  da drumul la apa calda
Așteptarea apei calde, prelungită până pe 21 august pentru mii de bucureșteni. Foto: Captura Video.
ADVERTISEMENT

Mii de bucureșteni care așteptau cu nerăbdare reluarea furnizării de apă caldă în dimineața zilei de 20 august vor fi nevoiți să mai aștepte o zi. Situația termoficării din oraș a rămas critică pentru aproximativ o treime dintre blocurile din București, în special în sectoarele 2 și 3, afectând peste 300 de locuințe.

Vești triste pentru mii de bucureșteni

Compania Termoenergetica, responsabilă de furnizarea de energie termică în oraș, a inițiat o revizie tehnică anuală și efectuează  reparații pe magistrala 3 Sud începând din 1 august. Inițial, situația ar trebuie să fie remediată până la data de 11 august.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, din cauza stării precare a conductelor de termoficare și a dificultăților întâmpinate în procesul de sudură după montarea noilor tronsoane de conductă, compania a fost nevoită să prelungească termenul până pe 20 august.

“Continuă lucrările de înlocuire a rețelei primare în Municipiul București București, 10 august 2023 – Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că se continuă atât lucrările de înlocuire a conductelor de pe Calea Văcărești, cât și cele de pe Magistrala 3 Sud, din căminul Releului (strada Releului) – unul dintre cele mai importante noduri din sistemul de termoficare din Municipiul București.

ADVERTISEMENT

Ambele șantiere au o importanță majoră atât pentru viitoarea funcționare a sistemului de termoficare, cât și pentru execuția viitoarelor proiecte de reabilitare, desfășurate de municipalitate prin programul POIM. Decizia de continuare a lucrărilor a fost impusă de starea precară a conductelor de termoficare, de imposibilitatea efectuării sudurilor după montarea noilor tronsoane de conductă, dar mai ales de necesitatea urgentării măsurilor privind exploatarea în siguranță a întregului sistem de termoficare. Termenul de finalizare a lucrărilor este 20 august 2023″, au anunțat inițial reprezentanții companiei Termoenergetica.

Val de nemulțumiri în rândul bucureștenilor

Deși data estimată pentru reluarea furnizării apei calde este 20 august, potrivit informațiilor publicate pe site-ul companiei, aceasta se apropie deja de 21 august.

ADVERTISEMENT

Programată pentru ora 23:30, repornirea apei calde va aduce o ușurare așteptată locuitorilor afectați, care în această perioadă au fost nevoiți să se descurce cu dușuri reci sau să recurgă la metode alternative de încălzire.

Prelungirea lucrărilor demarate de Termoenergetica a provocat reacții aprinse în mediul online și offline. Bucureștenii se revoltă și vin cu un val de critici pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT

“Un pas înainte și 3 înapoi. De la 58% cât arată aplicația ieri, astăzi ați ajuns la 55% imobile în care funcționează apă caldă. Îmi este foarte greu să mai cred că voi avea apă caldă începând cu 20 august. Ce rămâne sigur în continuare este 23:30”;

“Ne apropiem de cel de-al doilea termen și deja văd că încep să apară actualizări ale datei de finalizare a lucrărilor, mai nou avem 22, 26 și 30 în unele din punctele termice care aveau termen 20. Ce faceți?!?! Vrem apă caldă, nu promisiuni electorale”, au fost doar câteva opinii exprimate pe Facebook.

 

ADVERTISEMENT
Tags: