News

Bucureștenii nu mai suportă: aproape o lună fără apă caldă, după ce Termoenergetica a prelungit cu încă 10 zile finalizarea unor lucrări programate. ”Mai mult mințiți. Asta e bătaie de joc și nesimțire”

Bucureștenii sunt disperați: peste câteva zile se împlinește aproape o lună fără apă caldă. Termoenergetica a prelungit cu încă 10 zile finalizarea unor lucrări programate
10.08.2023 | 20:56
Bucurestenii nu mai suporta aproape o luna fara apa calda dupa ce Termoenergetica a prelungit cu inca 10 zile finalizarea unor lucrari programate Mai mult mintiti Asta e bataie de joc si nesimtire
Bucureștenii, încă 10 zile fără apă caldă pentru mii de blocuri. Oamenii nu mai suportă: ”Bătaie de joc”. Sursa foto: hepta.ro / Termoenergetica / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Bucureștenii sunt la limita răbdării: mii de blocuri vor sta fără apă caldă încă 10 zile. Într-un comunicat emis joi, 10 august, Termoenergetica anunță că a prelungit până pe 20 august finalizarea unor lucrări programate.

Bucureștenii, încă 10 zile fără apă caldă pentru mii de blocuri

În cel mai recent anunț, pe 1 august, Compania Municipală Termoenergetica București anunța că, simultan cu oprirea CTE Sud pentru efectuarea reviziei anuale au fost începute și lucrări pe conducta Magistralei 3 Sud. Peste 5.000 de blocuri din Capitală rămâneau fără apă caldă.

ADVERTISEMENT

Cetățenii din București au așteptat cu mari speranțe ziua ”izbăvirii”, de 11 august. Apa caldă nu va veni însă nici de această dată. Într-un nou comunicat, Termoenergetica a venit cu o nouă veste cumplită.

Compania îi informează pe locuitorii Capitalei că lucrările la rețeaua de termoficare se vor prelungi cu încă 10 zile. Teoretic, noul termen pentru reluarea alimentării cu apă caldă a mii de blocuri din București este 20 august 2023.

ADVERTISEMENT

În continuare, locuitorii din aproximativ 5.000 de blocuri din cel mai mare oraș al țării nu se pot bucura de apă caldă în această perioadă, conform informațiilor oferite de site-ul Termoenergetica.

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că se continuă atât lucrările de înlocuire a conductelor de pe Calea Văcărești, cât și cele de pe Magistrala 3 Sud, din căminul Releului (strada Releului) – unul dintre cele mai importante noduri din sistemul de termoficare din Municipiul București.

ADVERTISEMENT

Ambele șantiere au o importanță majoră atât pentru viitoarea funcționare a sistemului de termoficare, cât și pentru execuția viitoarelor proiecte de reabilitare, desfășurate de municipalitate prin programul POIM.

Decizia de continuare a lucrărilor a fost impusă de starea precară a conductelor de termoficare, de imposibilitatea efectuării sudurilor după montarea noilor tronsoane de conductă, dar mai ales de necesitatea urgentării măsurilor privind exploatarea în siguranță a întregului sistem de termoficare. Termenul de finalizare a lucrărilor este 20 august 2023”, a transmis Termoenergetica, într-un comunicat emis joi.

ADVERTISEMENT

Bucureștenii nu mai suportă situația: ”Mai mult mințiți. Asta e bătaie de joc și nesimțire”

Anunțul celor de la Termoenergetica, postat și pe Facebook, a stârnit un val de nervi în rândul bucureștenilor. Oamenii, aflați la limita răbdării, acuză autoritățile de nesimțire și incapacitate.

”Dacă știați ca nu sunteți în stare să terminați lucrările în termenul anunțat inițial nu trebuia să va apucați. Rușine că lăsați aproape jumătate din București fără apă calda.

Voi v-ați spăla cu apă rece aproape o lună chiar dacă e vară? Sper să nu ne luați banii pe un serviciu nefurnizat, adică apa caldă. Asta e bătaie de joc și multă nesimțire. Sigur e 20? Nu mai amânați iar?”, scrie o femeie din Capitală.

Un alt contribuabil se întreabă de ce responsabilii de aceste lucrări nu sunt trași la răspundere pentru ”amatorismul” de care dau dovadă. ”Măi oameni buni, pe dumneavoastră nu v trage nimeni la răspundere pentru termenele aiuristice pe care le comunicați ????

Înțelegem 1-2 zile cauzate de probleme neprevăzute! Dar 10 zile peste termenul estimat denotă ori amatorism în ceea ce faceți, ori vă doare undeva de clienții dumneavoastră…

Păcat că nu există o alternativa la sistemul centralizat că erați pa de mult. Dar lipsa căldurii și a apei calde la iarnă, combinată cu preturile nesimțite pe care le practicați mă fac să mă gândesc serios la o centrală de apartament, să scap odată de termenele dumneavoastră de remediere defecțiuni și de tarifele practicate”, scrie bărbatul.

ADVERTISEMENT
Tags: