News

Anunț important pentru pensionarii care nu au Certificat Verde. Ce se întâmplă de luni

Instituțiile vin cu anunțuri importante în privința noilor restricții. Ce se întâmplă cu pensionarii care nu au Certificat Verde și de luni au nevoie de servicii bancare.
24.10.2021 | 16:26
Anunt important pentru pensionarii care nu au Certificat Verde Ce se intampla de luni
ADVERTISEMENT

De luni, 25 octombrie, România reintră într-o zonă a restricțiilor dure din cauza crizei sanitare Covid-19. Printre măsurile anunțate de autorități este și impunerea Certificatului Verde pentru accesul în majoritatea spațiilor publice și private.

În aceste condiții, mulți se întreabă ce se întâmplă cu persoanele beneficiare de pensie care vor să-și ridice banii de la CEC Bank.

ADVERTISEMENT

Lămuriri în această privință au venit chiar din partea reprezentanților instituției. Aceștia anunță că accesul la serviciile bancare nu va fi afectat de noile măsuri ale autorităților.

Anunț important pentru pensionarii care nu au Certificat Verde

Pensionarii și alte categorii sociale care au de efectuat activități în cadrul CEC Bank primesc o veste excelentă din partea instituției bancare.

ADVERTISEMENT

Astfel, în contextul noilor măsuri, conducerea băncii asigură clienții că serviciile bancare de care au nevoie vor fi disponibile în continuare atât în unitățile CEC Bank, cât și prin intermediul canalelor digitale fără a fi nevoie să fie prezentat un Certificat Verde.

”Purtăm în primul rând o responsabilitate față de clienții noștri: să le asigurăm accesul la propriile disponibilități și la propriile economii și să ne ducem la bună îndeplinire obligațiile la care ne-am angajat, ca intermediar financiar. Bineînțeles, respectând toate măsurile de siguranță și protecție ca și până acum.

ADVERTISEMENT

Accesul la servicii financiare este esențial pentru asigurarea nevoilor de bază. În contextul noilor măsuri, dorim să ne asigurăm clienții că serviciile bancare de care au nevoie vor fi disponibile în continuare.

În plus, Banca a emis, în mod gratuit, încă de anul trecut carduri de debit pentru clienții care își ridicau pensiile în numerar de la ghișeele băncii și a asigurat trimiterea acestora, fără costuri, la adresa de domiciliu a clienților, ca excepție de la practica standard care prevede ridicarea cardurilor din unități”, se arată într-un răspuns al băncii pentru DCNews.

ADVERTISEMENT

Unde este obligatoriu Certificatul Verde, de luni

Conform deciziilor CNSU, Certificatul Verde devine obligatoriu, de luni, la intrarea în clădirile publice oficiale și în imobilele private unde lucrează peste 50 de persoane doar pentru vizitatori, nu pentru angajați.

Noile măsuri spun că certificatul verde este necesar pentru accesul persoanelor, cu excepția angajaților, în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatorilor economici cu capital public.

”Instituțiile publice și operatorii economici prevăzuți la alin. (1) vor întreprinde măsurile necesare pentru asigurarea accesului cetățenilor la serviciile publice oferite, în situații urgente (certificat de deces, certificat de naștere etc.) și persoanelor care nu fac dovada vaccinării, trecerii prin boală sau testării, prin organizarea activității în mediul on-line, în spații deschise, la ghișee dispuse direct în exteriorul clădirilor sau în orice alte condiții care să asigure respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2”, se arată în hotărârea CNSU de vineri.

Lista locurilor în care poți merge fără să ai certificatul verde: farmacii, magazine alimentare, biserică, târg, bâlci, talcioc, acces plată rata la bancă, acces STB, Metrorex sau șaormerie.

ADVERTISEMENT