News

Anunț important privind vaccinul anti-Covid. Ce se întâmplă până la formarea anticorpilor

08.12.2020 | 09:27
Anunt important privind vaccinul antiCovid Ce se intampla pana la formarea anticorpilor
ADVERTISEMENT

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, a făcut mai multe precizări importante privind vaccinul anti-Covid. Acesta a dezvăluit și ce se întâmplă până la formarea anticorpilor.

România a plătit deja prima tranșă pentru achiziționarea vaccinului. Deși acesta nu a ajuns încă în România, toată lumea vrea să știe cât mai multe amănunte legate de acest produs.

ADVERTISEMENT

Se pun tot mai multe întrebări legate de prospect în spațiul public, în condițiile în care nici chiar medicii nu cunosc totul despre efectele lui.

Anunț important privind vaccinul anti-Covid

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor și a le oferi mai multe detalii privind acest vaccin anti-Covid despre care toată populați globului discută, medicul infecționist de la ”Matei Balș”, Adrian Marinescu, a oferit răspunsuri la mai multe întrebări.

ADVERTISEMENT

Mulți cetățeni vor să afle dacă pot fi vaccinați anti-Covid în cazul în care s-au vaccinat și antigripal, mulți dintre ei temându-se că vor apărea efecte secundare nedorite sau, și mai rău, că nici măcar nu se vor putea vaccina împotriva noului coronavirus dacă s-au vaccinat împotriva gripei.

Despre acest lucru, Dr. Marinescu spune că ”Vaccinul anti-COVID poate fi făcut imediat după vaccinul antigripal. Recomandarea mea este să fie o perioadă de pauză de o săptămână”.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă până la formarea anticorpilor

Același medic din Capitală a explicat ce se poate întâmpla din momentul în care vaccinul a fost administrat pacientului până în momentul în care apar anticorpii.

Este important de știut că în această perioadă de aproape 30 de zile, persoana care intră în contact cu coronavirusul poate face boala.

ADVERTISEMENT

La întrebarea ”Dacă anticorpii se formează abia după a doua doză (7 zile între prima și a doua doză și două-trei săptămâni după administrarea dozei a doua), în această perioadă de aproape 30 de zile, persoana care intră în contact cu coronavirusul poate face boala?”, medicul a răspuns:

”DA, poate să facă boala dacă nu are un titru (cantitate de substanță activă, exprimată în grame, care se află dizolvată într-un mililitru de soluție) corespunzător de anticorpi. Personal, cred că și după prima doză vor fi anticorpi, dar după a doua doză vom avea o siguranță clar mai mare.”, a spus Adrian Marinescu pentru Gândul.

ADVERTISEMENT