Sport

Sepsi, anunț oficial despre Cristiano Bergodi înainte de meciul cu Universitatea Craiova. Ce decizie s-a luat

Cristiano Bergodi nu va mai continua la Sepsi și în sezonul viitor, așa cum a fost anunțat pe site-ul oficial al clubului.
27.05.2023 | 14:48
Sepsi anunt oficial despre Cristiano Bergodi inainte de meciul cu Universitatea Craiova Ce decizie sa luat
Cristiano Bergodi, anunț cu privire la viitorul său după ce a câștigat Cupa României Betano cu Sepsi. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
27-05-2023
11:55

Cristiano Bergodi nu va mai continua la Sepsi

Meciul cu Universitatea Craiova, programat duminică, va fi ultimul pentru Cristiano Bergodi la Sepsi. Conducerea formației din Sfântu Gheorghe a anunțat pe site-ul oficial că antrenorul italian nu își va prelungi contractul scandent la finalul acestui sezon.

“Antrenorul principal al Sepsi OSK, Cristiano Bergodi, nu își va prelungi contractul, care expiră la finalul sezonului. În timpul unei întâlniri personale cu conducerea Sepsi OSK, Cristiano Bergodi a explicat că are nevoie de noi provocări.

Totodată, vor înceta, de comun acord, raporturile contractuale și cu antrenorul secund Luigi Ciarlantino și preparatorul fizic Ionel Colonel. Sub conducerea lui Cristiano Bergodi, Sepsi OSK a câștigat de două ori Cupa României și o dată Supercupa. Pe această cale dorim să le mulțumim pentru întreaga activitate desfășurată sub culorile clubului nostru și le urăm mult succes în continuare!”, s-a notat pe site-ul oficial al lui Sepsi.

 

Sepsi și-a apărat cu succes Cupa României Betano cucerită în sezonul trecut. Echipa finanțată de Laszlo Dioszegi a fost la un penalty distanță să piardă trofeul în fața celor de la ”U” Cluj, însă covăsnenii au revenit și s-au impus cu 5-4 la loviturile de departajare. Cristiano Bergodi a vorbit despre viitorul său la flash-interviul de la finalul partidei.

Cristiano Bergodi, copleșit de emoții la loviturile de departajare: „Am cerut pastilă pentru durere de cap”

Meciul de la Sibiu a fost extrem de spectaculos în ciuda faptului că tabela a rămas neschimbată după cele 90 de minute regulamentare. Echilibrul s-a menținut și la loviturile de departajare, iar Sepsi și „U” Cluj au trecut pe rând pe lângă cucerirea trofeului.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă Roland Niczuly a fost imbatabil, a scos trei lovituri de la 11 metri și a păstrat trofeul la Sf. Gheorghe. Cristiano Bergodi i-a felicitat pe cei de la „U” Cluj, dar și pe antrenorul Ioan Ovidiu Sabău. „’U’ Cluj a jucat un meci foarte bun, mai ales în prima repriză. Am intrat într-o oră de contre. Nu ne priesc contrele. Ei au avut contraatacuri bune și două bare.

Am vorbit la pauză și meciul s-a echilibrat și s-a dus până la prelungiri. Am cerut pastilă pentru durere de cap. La penalty se poate pierde, se poate câștiga. L-am felicitat pe Neluțu Sabău că a făcut un meci bun. Nu s-a văzut diferență că noi am fost în play-off și ei în play-out”, a declarat Cristiano Bergodi.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi, anunț despre viitorul său după ce a câștigat Cupa României Betano cu Sepsi: „Nu am oferte importante”

Cristiano Bergodi va avea joi, 25 mai, o discuție decisivă că Laszlo Dioszegi privind viitorul antrenorului italian pe banca lui Sepsi. Cristiano Bergodi nu a oferit multe detalii la flash-interviu, însă a precizat că este mulțumit pentru parcursul pe care l-a avut pe banca echipei din Sf. Gheorghe.

„(n.r. Urmează o despărțire de Sepsi?) Vom vedea cu conducătorii. Eu sunt mulțumit, că s-au făcut multe aici la Sfântu Gheorghe. E un club tânăr. În doi ani să câștigi trei trofee… Nu, nu am oferte importante. Vom discuta cu clubul, nu pot să spun nimic.

ADVERTISEMENT

E o provocare, pentru că și anul trecut am făcut meciuri bune. Nu e ușor, suntem la Sepsi, e un club tânăr. Băieții pot ajunge în Conference League”, a mai spus Cristiano Bergodi. Odată cu victoria din finala Cupei României Betano, Sepsi s-a calificat în turul 2 din preliminariile UEFA Conference League.

Victoria lui Sepsi a schimbat calculele Universității Craiova

Sepsi a câștigat Cupa României Betano și s-a calificat în preliminariile Conference League. Astfel, pe lângă Farul, care va juca în preliminariile Ligii Campionilor, și FCSB, care va evolua în preliminariile Conference League, singurul loc din play-off care duce în cupele europene este locul 3.

ADVERTISEMENT

În cazul în care ”U” Cluj ar fi câștigat trofeul, atunci locul 3 din play-off ar fi mers direct în preliminariile Conference League, iar locul 4 ar fi mers la baraj. FC U Craiova 1948 și FC Voluntari se luptă în barajul din play-out pentru Conference League.

ADVERTISEMENT