Sport

Toate informațiile despre finala Cupei României Betano. Baie de șampanie la festivitatea de premiere. Laszlo Dioszegi, în centrul jucătorilor. Video

FANATIK vă ține la curent cu toate informațiile despre finala Cupei României Betano din acest sezon. Premieră istorică la confruntarea dintre Sepsi și ”U” Cluj.
24.05.2023 | 23:56
Toate informatiile despre finala Cupei Romaniei Betano Baie de sampanie la festivitatea de premiere Laszlo Dioszegi in centrul jucatorilor Video
Petrecere cu șampanie la festivitatea de premiere pentru Sepsi. Foto: Facebook - @Sepsi.
ADVERTISEMENT
24-05-2023
21:00

Jucătorii lui Sepsi au făcut baie de șampanie la festivitatea de premiere

Sepsi a câștigat dramatic finala Cupei României Betano, scor 0-0, 5-4 d.l.d împotriva celor de la ”U” Cluj. Echipa covăsneană a făcut spectacol la festivitatea de premiere. Urcați pe scenă, jucătorii au dat drumul la baia cu șampanie, iar din colectiv nu a lipsit patronul Laszlo Dioszegi și antrenorul Cristiano Bergodi.

Finanțatorul lui Sepsi a stat alături de jucători pe tot parcursul festivității și a celebrat noul trofeu în fața fanilor covăsneni prezenți pe arena de la Sibiu. „Campionii, campionii!”, au scandat jucătorii lui Sepsi.

 

24-05-2023
18:27

Show fabulos organizat de Betano la pauza finalei Cupei României

Așa cum a promis, sponsorul principal al Cupei României Betano a organizat timp de 7 minute, la pauza partidei Sepsi – ”U” Cluj, cel mai mare spectacol văzut vreodată pe un stadion din România. 

Cu ajutorul a aproximativ 200 de drone, Betano a oferit diferite imagini spectaculoase deasupra arenei de la Sibiu cu ocazia împlinirii a 7 ani pe piața de pariuri din România. 

24-05-2023
16:55

Spectacol grandios oferit fanilor de Betano la finala Cupei României

Betano, sponsorul principal al Cupei României, a pregătit un spectacol grandios pentru fanii prezenți la Sibiu și nu numai. Operator european de top al industriei de pariuri sportive & cazinou online, parte a Kaizen Gaming, Betano este prezent la Sibiu pentru finala Cupei României Betano și a pus la cale o mulțime de surprize pentru fani. 

Cu o oră înaintea fluierului de start al partidei, Andrei Ciobanu a dat start la reacții în Studioul LIVE Betano alături de foștii mari fotbaliști Ciprian Marica și Lucian Sănmărtean. Surprizele pot fi urmărite de la distanță pe YouTube și Facebook Betano România.

Ultimul act al acestei ediții a finalei Cupei României Betano va fi comentată LIVE în studioul de la marginea terenului de Theo, Andu și Bolocan.

Totodată, una dintre marile surprize ale serii va fi show-ul cu drone organizat de Betano la pauza meciului. Spectacolul grandios va dura 7 minute și va deveni cel mai mare show organizat vreodată pe un stadion din România cu aproximativ 200 de drone. 

24-05-2023
15:56

Fanii lui Sepsi au ajuns la Sibiu

Suporterii celor de la Sepsi au făcut deplasarea gratis cu trenul la Sibiu pentru finala Cupei României Betano între echipa lui Cristiano Bergodi și ”U” Cluj. Aproximativ 1.000 de suporteri ai covăsnenilor au scandat „Ria, Ria, Ungaria” în momentul în care au coborât în gara din Sibiu. 

De cealaltă parte, suporterii „șepcilor roșii” au pornit către Stadionul Municipal, acolo unde au pregătit o scenografie impresionantă. 

24-05-2023
15:36

Suporterii lui ”U” Cluj au făcut ravagii la Sibiu. Un fan a ajuns la Urgențe

În ciuda faptului că nu va accede în preliminariile UEFA Conference League, deoarece nu deține licență UEFA, ”U” Cluj va avea parte de o susținere masivă la Sibiu. Suporterii „șepcilor roșii” au făcut ravagii în Piața Mare din Sibiu înainte de startul partidei din finala Cupei României Betano cu Sepsi.

Ultrașii lui „U” Cluj au aprins torțe, au avut scandări pentru echipa favorită, însă momentele spectaculoase au fost umbrite de un incident. Unul dintre suporteri a căzut de pe stâlp și a ajuns de urgență la spital.

„Un echipaj SMURD cu medic a intervenit de urgență în Piața Mare a municipiului Sibiu pentru a acorda îngrijiri medicale unui bărbat în vârstă de 33 de ani, care s-a urcat pe un stâlp și a căzut. Bărbatul a fost transportat la UPU Sibiu, conștient, cu multiple traumatisme”, a transmis Sg. maj. Andreea Ștefan.

Fanii lui ”U” Cluj au luat cu asalt Piața Mare din Sibiu. Foto: captură Digi Sport.
Fanii lui ”U” Cluj au luat cu asalt Piața Mare din Sibiu. Foto: captură Digi Sport.
Fanii lui ”U” Cluj au luat cu asalt Piața Mare din Sibiu. Foto: Facebook - FC Universitatea Cluj.
Fanii lui ”U” Cluj au luat cu asalt Piața Mare din Sibiu. Foto: Facebook – FC Universitatea Cluj.

24-05-2023
15:22

Scenografie fabuloasă a suporterilor lui ”U” Cluj la finala Cupei României Betano cu Sepsi

Finala Cupei României Betano din acest sezon, dintre Sepsi și ”U” Cluj, se va desfășura la Sibiu, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. Aproximativ 12.000 de suporteri sunt așteptați pe Stadionul Municipal.

Atmosfera se anunță extrem de spectaculoasă pe stadionul lui Hermannstadt. Echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău va avea parte de o susținere masivă, iar suporterii „șepcilor roșii” și-au făcut deja apariția în Piața Mare din Sibiu.

În peluza rezervată fanilor lui „U” Cluj pe scaune sunt așezate pancarte albe și negre, culorile specifice clujenilor, care formează numele echipei.

Coregrafie
Scenografie fabuloasă pusă la cale de fanii lui ”U” Cluj. Foto: captură Digi Sport.

 

24-05-2023
13:39

FCSB a cucerit prima ediție a Cupei de Tineret U18

În deschiderea finalei Cupei României Betano de la Sibiu, FCSB a învins Farul, scor 3-2, și a câștigat prima finală din istorie a Cupei de Tineret U18.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Geană (19), Moraru (23) și Toma (77), în timp ce pentru constănțeni au înscris Băceanu (14) și Banu (64).

FCSB: 32. Maxim – 2. Geană, 28. Ciobanu, 25. Sebastian, 77. Tamași – 4. Gogescu – 17. Popa (7. Vlăsceanu, 62), 8. Stancovici, 10. Manolache (30. Toma, 71), 11. Tănasă (19. Coman, 90) – 9. Moraru (21. Tudor, 62). Rezerve: 1. Poptean, 22. Alexe, 23. Pătrașcu, 26. Pruteanu, 98. Bodor. Antrenor: Lucian Mezei.

Farul: 1. Răfăilă – 2. Aioanei, 5. Cercel, 6. Ștefănescu, 3. Croitoru – 8. Banu, 4. Costea (17. Cocoș, 46), 10. Dulcea (21. Codreanu, 79) – 11. Păcuraru (18. Cocot, 46), 9. Băceanu, 7. Băsceanu. Rezerve: 12. Munteanu, 13. Răduță, 14. Giurgiu, 15. Chiper, 19. Nemțanu, 20. Popovici. Antrenor: Ștefan Sandu.

24-05-2023
10:23

Emil Boc merge la finala Cupei României Betano

Primarul Emil Boc a anunțat că a renunțat la o deplasare la Bruxelles pentru a merge să o susțină pe Universitatea Cluj în finala Cupei României Betano de la Sibiu, împotriva lui Sepsi OSK.

”Mergem să punem șapca pe Cupă! Trebuia să fiu la Bruxelles, însă am anulat tot programul de acolo. Voi fi alături de echipă la Sibiu și de toți suporterii care vor fi acolo. Mergem cu mândrie că suntem în finală, că ne-am îndeplinit obiectivul și mergem cu speranță și optimism pentru viitorul Universității Cluj.

Încă o dată trebuie felicitat Neluțu Sabău, un brand al Clujului, dar și Radu Constantea, alături de care am reclădit Univeristatea Cluj când nimeni nu mai credea. Îmi doresc să câștigăm din tot sufletul.

Sepsi are un lot cu mult mai bun, dar cred că băieții au mai demonstrat și în acea dublă cu Dinamo. Dacă vom fi toți alături de ei cred că se poate. Nu va fi ușor, dar putem câștiga Cupa. Îndrăznesc să zic 2-1 pentru Univeristatea Cluj. Va fi greu, dar nu imposibil”, a declarat edilul, conform Ziua de Cluj.

Un alt personaj important care va fi alături de Universitatea Cluj în finala de la Siviu este și rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David, cunoscut drept un apropiat al echipei.

24-05-2023
07:10

Tren gratuit pentru suporterii lui Sepsi care vin la finala Cupei României Betano

Sepsi Sfântu Gheorghe va avea parte și de o susținere masivă a fanilor la finala Cupei României Betano de la Sibiu contra lui U Cluj. Oficialitășile orașului au procedat la fel ca anul trecut și au pus gratuit la dispoziția suporterilor un tren cu care să facă deplasarea.

“La fel ca anul trecut, şi anul acesta Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe va pune la dispoziția suporterilor echipei Sepsi OSK un tren care să îi transporte la finala Cupei României la fotbal dintre Sepsi OSK şi Universitatea Cluj, care va avea loc pe 24 mai de la ora 20:30 pe Stadionul din Sibiu.

Trenul va avea disponibile 900 de locuri şi va pleca din Gara Sfântu Gheorghe miercuri, 24 mai, de la ora 15:00, iar transportul va fi gratuit. Trenul de întoarcere va pleca la ora 0:30 din Gara Sibiu urmând să ajungă în Sfântu Gheorghe în jurul orei 3:50”, au anunțat oficialii clubului covăsnean.

23-05-2023
17:41

Fotografie de pus în ramă cu Bergodi și Sabău înainte de Sepsi - ”U” Cluj

Sepsi și ”U” Cluj sunt protagonistele din finala Cupei României Betano din acest sezon. Cele două formații se vor înfrunta, miercuri, 24 mai, de la ora 20:30 pe Stadionul Municipal din Sibiu. Cristiano Bergodi și Ioan Ovidiu Sabău au făcut deja deplasarea pe arena lui Hermannstadt.

Foștii fotbaliști au făcut o fotografie de pus în ramă cu trofeul Cupei României Betano înaintea disputei de la Sibiu în semn de fair-play.

 

„Nu știu dacă voi pleca de la Sepsi. Au ieșit multe zvonuri, dar nu vreau să discut. Mă gândesc doar la finala din Cupă și la acest final de sezon. Sper ca băieții să joace pentru club și pentru familiile lor. Este prestigiu pentru ei, iar pentru cei care câștigă un pas important în carieră. 

Universitatea Cluj are jucători foarte buni precum: Chipciu, Thiam, Nistor sau Remacle. Am foarte mult respect pentru Sabău, pe care l-am întâlnit la Brescia pe când eram al Lazio. S-a spus că nu sunt mulțumit de echipă. Nu este adevărat! Eu sunt o persoană liniștită și nu ies foarte mult în față. Cei de la Sepsi știu asta. Nici nu mă entuziasmez foarte mult dacă e să câștig ceva. Le spun mereu băieților că finalele se câștigă și nu doar se joacă!”, a declarat Cristiano Bergodi, la conferința de presă premergătoare derby-ului. 

„E o performanță uriașă faptul că vom juca ultimul act la Sibiu. Sper să găsesc soluțiile cele mai bune, să am inspirație. Ține și de jucători să aibă atitudine pentru acest joc și să nu intre timorați. Vom întâlni o echipă mai valoroasă, mai omogenă care rulează aceeași jucători de aproape doi ani și se văd automatismele. 

Foarte multă lume a spus că această Cupă este un bonus și așa este. Poate fi o performanță pentru acest club. Fără să câștigi trofee nu poți avea perspective. Asta îi obligă pe oamenii care conduc clubul, pe jucători să dea totul.

Cred că mentalul face diferența. Îmi doresc să nu clacăm. Nici n-am pus foarte multă presiune pe ei. Trebuie să fim relaxați, dar în același timp cu echilibru. Tot lotul va face deplasare. Am arătat bine la Sibiu, 3 victorii în 3 jocuri. Avem nevoie doar de curaj și încredere”, a spus și Ioan Ovidiu Sabău. 

Finala Cupei României Betano 2023 le va pune față în față pe Sepsi și ”U” Cluj. Partida programată în premieră la Sibiu va avea loc miercuri, 24 mai, de la ora 20:30. Marea câștigătoare a „competiției surprizelor” se va califica în turul secund din preliminariile UEFA Conference League.

Unde se dispută finala Cupei României Betano. Premieră istorică la partida Sepsi – ”U” Cluj

Cupa României Betano s-a desfășurat începând din acest sezon într-un nou format prin care Federația Română de Fotbal a vrut să atragă mai mult interes din partea iubitorii „sportului rege”. Pe lângă noul format au existat și alte premiere.

ADVERTISEMENT

Finala dintre Sepsi și ”U” Cluj este prima în care se înfruntă două echipe din Ardeal. Cupa României Betano se apropie de finalul ediției cu numărul 85, însă din sezonul inaugural (1933-1934) și până în prezent, niciodată nu s-au înfruntat în ultimul act două echipe din zona Ardealului.

Meciul pentru trofeu de anul acesta va avea loc pe noul stadion de la Sibiu, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Partida va fi arbitrată de către „centralul” Cătălin Popa, în timp ce în camera VAR se va afla Istvan Kovacs. Arbitrul din Carei a fost delegat al patrulea oficial la finala Ligii Campionilor 2023.

ADVERTISEMENT

Traseul finalistelor până în finala Cupei României Betano

Sepsi va termina pe ultimul loc în play-off-ul SuperLigii, însă formația antrenată de Cristiano Bergodi își va pune toate speranțele unui sezon reușit în finala Cupei României Betano. Echipa covăsneană a câștigat grupa A și s-a calificat în sferturile competiției alături de FC U Craiova 1948.

Pentru un loc în careul de ași, Sepsi a eliminat-o categoric pe CS Mioveni, scor 4-1. În semifinale, echipa lui Cristiano Bergodi a făcut unul dintre cele mai reușite partide. A învins-o fără drept de apel pe CFR Cluj, scor 3-0 într-o partidă în care covăsnenii au ratat și două penalty-uri.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, ”U” Cluj s-a clasat pe locul 2 în grupa C, însă a mers mai departe în fazele eliminatorii, grație golaverajului superior în comparație cu Farul. Echipa revitalizată de Ioan Ovidiu Sabău a trecut la limită în sferturi de Hermannstadt, scor 2-1, și în semifinale de UTA Arad, scor 1-0. Este prima finală în Cupa României Betano după o pauză de opt ani pentru „șepcile roșii”.

Cine transmite la tv finala Cupei României Betano

Partida de pe Stadionul Municipal din Sibiu va putea fi urmărită în format Live Stream pe site-ul FANATIK.RO. Pe micile ecrane, finala dintre Sepsi și ”U” Cluj va fi difuzată pe Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. Formația clujeană nu va putea merge în cupele europene, dacă își va adjudeca marele trofeu.

ADVERTISEMENT

Trupa lui Ioan Ovidiu Sabău nu deține licența UEFA, astfel, locul său va fi luat de ocupanta poziției a 3-a din play-off-ul SuperLigii. „Șepcile roșii” au încheiat pe locul 4 în play-out și au moralul ridicat, deoarece nu au pierdut în ultimele trei partide.


  • 1.50 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „Sepsi să ridice trofeul” la meciul Sepsi – ”U” Cluj

ADVERTISEMENT
Tags: