News

Anunțul meteorologilor: se schimbă vremea. Un val de aer tropical lovește România. Unde va fi foarte cald

07.05.2020 | 09:22
Anuntul meteorologilor se schimba vremea Un val de aer tropical loveste Romania Unde va fi foarte cald
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a transmis că vremea trece de la o extremă la cealaltă încă de la finalul acestei săptămânii când un val de aer tropical este așteptat să lovească țara noastră. Meteorologii anunță că maximele vor fi mult mai ridicate decât normalul acestei perioade din an.

Vremea se schimbă radical și se încălzește în toată țara

Încă de la începutul acestei săptămâni frigul, ploile și furtunile au pus stăpânire pe România, însă de duminică, 10 mai, meteorologii anunță că temperaturile vor începe să crească neobișnuit de mult pentru această perioadă din an.

ADVERTISEMENT

Potrivit ANM maximele vor atinge 27-28 de grade Celsius, în partea de sud-est a țării fiind și mai cald datorită valului de aer tropical din nordul Africii care va lovi țara noastră. Așadar, în această regiune temperaturile vor fi unele record, circa 30 de grade, luni, 11 mai.

Prognoza meteo pentru ziua de joi, 7 mai 2020

Vremea se va menține răcoroasă pe parcursul zilei de joi, 7 mai, în nord-estul și estul țării fiind chiar foarte rece pentru acest interval din an. Cerul va rămâne în continuare noros și local se vor semnala precipitații sub formă de ploaie.

ADVERTISEMENT

Cât despre restul teritoriului meteorologii anunță că cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi pe arii restrânse. De asemenea, în sud, centru și sud-est există o probabilitate destul de mare ca ploile să cadă pe arii mai mari, în special în prima parte a intervalului.

În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi mixte, iar vântul va sufla tare, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali. Local şi temporar vântul va avea intensificări şi în restul teritoriului, cu viteze mai mari în Moldova.

ADVERTISEMENT

Maximele vor fi cuprinse în general între 12 şi 20 de grade, în timp ce minimele se vor situa între 1 și 11 grade Celsius, mai scăzute spre -1 grad în depresiunile intramontane.

Prognoza meteo pentru ziua de vineri, 8 mai 2020

Vremea se va încălzi treptat începând de vineri, 8 mai, în weekend putând vorbi deja de temperaturi plăcute. Cerul va fi variabil în cea mai mare parte a țării, dar va continua să fie înnorat și vor cădea ploi slabe în nord-estul teritoriului.

ADVERTISEMENT

Temperaturile maxime vor urca până în jurul valorii de 23 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -2 și 10 grade Celsius. Izolat, la primele ore ale dimineții se va semnala și ceața.

Vântul va sufla slab spre moderat în majoritatea regiunilor din țara noastră, dar va avea unele intensificări în Moldova, Dobrogea și în zonele montane.

Cum va fi vremea în București joi și vineri (7 – 8 mai)

Meteorologii transmit că vremea pentru ziua de joi, 7 mai, pentru Capitală va fi una răcoroasă, mai ales că Soarele nu-și va face simțită prezența. Așadar, maxima va urca până în jurul valorii de 17 grade Celsius, în timp de minima se va încadra între 5 și 8 grade.

Vântul va sufla slab spre moderat, iar cerul va fi variabil existând șanse destul de ridicate de ploaie în prima parte a intervalului.

Cât despre ziua de vineri, 8 mai, temperaturile vor mai crește puțin ajungând până la 20 de grade Celsius. Temperatura minimă se va încadra între 6 și 8 grade Celsius, iar ploile vor dispărea.

În weekend vremea va fi tot mai frumoasă și se va încălzi în toată țara începând de duminică când este așteptat valul tropical din Africa. Asta înseamnă că săptămâna viitoare vremea trece la cealaltă extremă și se încălzește putând vorbi chiar temperaturi de vară.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: