Sport

Anunțul momentului în SuperLiga: un magnat turc cumpără Petrolul! A venit la amicalul cu Cernomorets Odessa

Omul de afaceri turc Serhan Cetinsaya vrea cumpere Petrolul Ploiești, cele două părți fiind deja înțelese verbal pentru tranzacție.
12.01.2024 | 15:02
Anunțul momentului în SuperLiga: un magnat turc cumpără Petrolul! Prezent în tribună la amicalul Petrolului
ADVERTISEMENT
12-01-2024
13:04

Investitorii turci, prezenți în tribună la amicalul Petrolului

Investitorii turci au sosit alături de Marian Copilu la partida amicală dintre Petrolul Ploiești și FC Cernomoreț Odesa. Turcii interesați să cumpere Petrolul au avut parte de tratament VIP.

Astfel, organizatorii le-au asigurat acestora mai multe pături pe care le-au așezat pe scaune. Cele două părți ar urma să negocieze forma în care turcii ar investi bani la Petrolul.

Investitori turci la Petrolul
Investitori turci la Petrolul

Este același afacerist turc care a negociat în ultima perioadă preluarea Universității Cluj, mutare care nu s-a mai concretizat. Informația a fost transmisă de Octav Preda, responsabilul de marketing al Petrolului. Mutarea ar trebui să se concretizeze foarte rapid, în următoarele ore, conform sursei citate.

Anunțul momentului în SuperLiga: un magnat turc cumpără Petrolul!

”Am aflat așa, deși informația (ȚINUTĂ, CA DE OBICEI, LA SECRET DE UNII) are deja o zi vechime: afaceristul turc Serhan Cetinsaya (32 de ani), cu afaceri în multiple domenii de activitate (transport, turism, imobiliare etc…), fost membru important în board-ul Beşiktaş JK Istanbul, S-A ÎNȚELES VERBAL cu conducerea clubului, pentru a prelua Petrolul!

ADVERTISEMENT

Evident, mai trebuie ca SĂ SE SEMNEZE ACTELE, vineri, magnatul fiind așteptat la meci, foarte posibil alături de bunul său prieten, Serhat Guven, fost vicepreședinte al lui Trabzonspor, o forță a Provinciei, în Țara Semilunei.

Evident, mai sunt de pus la punct doar ultimele detalii pentru a se semna. Se vor negocia poziții, locuri în organigramă, evident că actualii dorind să-și păstreze niște poziții similare în club!”, a scris Octav Preda pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT

Venirea turcilor i-ar pune în pericol, conform postării lui Preda, poziția în club a lui Marian Copilu, cel care conduce momentan clubul. „Rămâne de văzut dacă din ecuație o să facă parte și… actualul proprietar, Marian Copilu, plecat ieri, de urgență, în Antalya, sub pretextul “e ziua soției, ne relaxam un pic până duminică”! Ori rămâne, ori suma cu care a contribuit la SALVAREA DE LA FALIMENT în februarie trecut i se va înapoia!”.

Cine e Serhan Cetinsaya, omul de afaceri care vrea să cumpere Petrolul

Serhan Cetinsaya este un om de afaceri turc, care a fost angajat la Beșiktaș, însă a demisionat în 2023 din funcția de vicepreședinte al clubului. Cetinsaya era atunci nemulțumit că nu a reușit să-l transfere pe Sergio Ramos, care a preferat în acel moment să se întoarcă la Sevilla.

ADVERTISEMENT

În spatele lui Serhan Cetinsaya ar sta un grup puternic de milionari turci, dar și mega-compania Artaș Inșaat, specializată în construcții. Serhan Cetinsaya și partenerii săi de afaceri au negociat în luna noiembrie preluarea Universității Cluj, însă această mutare nu s-a mai concretizat.

Din informațiile FANATIK, turcii au promis că vor investi rapid o sumă de aproximativ 20 de milioane de euro în Universitatea Cluj, însă au cerut ca Primăria Cluj să le predea inclusiv marca și palmaresul, lucru refuzat categoric de clujeni. Mai mult, Serhan Cetinsaya nu a putut garanta investițiile.

ADVERTISEMENT

„Au spus că vor investi 20 de milioane de euro, însă nu ei direct, că vor aduce de fapt alți oameni care au bani, sau care cunosc oameni cu bani. Totul a părut foarte dubios”, dezvăluie oameni din cadrul clubului universitar. Așadar, clujenii au spus pas turcilor, de teama unui episod Cortacero la Dinamo. Rămâne de văzut însă cum va decurge aventura acestora la Petrolul.

  • 20 de milioane de euro vor să investească oamenii de afaceri turci la Petrolul
ADVERTISEMENT