News

Anunțul pe care îl așteptau toți românii care stau la curte. Prețurile încep de la 50 de bani firul. Soiurile sunt românești și gustoase

Anunț important pentru românii care stau la curte. Începând de luni se dă startul vânzărilor, iar prețurile încep de la 50 de bani firul.
17.03.2024 | 12:59
Anuntul pe care il asteptau toti romanii care stau la curte Preturile incep de la 50 de bani firul Soiurile sunt romanesti si gustoase
Anunțul pe care îl așteptau toți românii care stau la curte. Foto Facebook SCDL Buzău
ADVERTISEMENT

Anunț important pentru românii care stau la curte. Cei care vor să aibă în grădină legume, au șansa de a cumpăra, în această perioadă, fire de răsad care provin din serele uneia dintre cele mai apreciate și cunoscute stațiuni de cercetare din România.

Veste importantă pentru românii care stau la curte. Se dă startul vânzărilor

Este vorba despre Stațiunea de Cercetare pentru Legumicultură din Buzău, fiind unul din locurile unde se cultivă soiuri de legume pur românești. Începând de luni, clienții pot cumpăra soiuri de plante. Ba chiar, în acest an, startul vânzărilor a fost dat cu zece zile mai devreme decât anul trecut.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Stațiunii de Cercetare precizează că cei interesați pot găsi o gamă la fel de variată și bogată. În plus, costurile nu au suferit modificări, fiind aceleași ca în anul precedent, potrivit Șansa News.

Peste un milion de fire de tomate, castraveți, vinete, ardei și plante aromatice sau medicinale sunt pregătite să fie replantate. Pe site-ul instituției poate fi consultată oferta din acest an. Românii care stau la curte pot achiziționa soiuri cunoscute, dar și altele care nu sunt la fel de „celebre”.

ADVERTISEMENT

Care sunt prețurile pentru răsadurile de legume

Cercetătorii spun că, cel mai probabil, și în acest an cererea cea mai mare va fi pentru răsadurile de tomate. Românii care stau la curte pot alege din 32 de sortimente, iar prețurile sunt de 2 lei sau 2,5 lei firul.

Prețurile pentru soiurile de castraveți sunt aceleași, în timp ce pentru ardei pornesc de la 1,5 lei până la 2,5 lei. Vinetele sunt vândute cu 1,5 lei și 2 lei, iar soiurile de pepeni, atât verde cât și galben, cu 1,5 lei. Pentru salată, prețurile încep de la 50 de bani firul.

ADVERTISEMENT

Românii care stau la curte pot achiziționa inclusiv diverse tipuri de plante medicinale, aromatice și pentru condimentare. Printre acestea se numără busuoic, mărar, pătrunjel, oregano, gălbenele, mentă sau leuștean.

Întreaga listă poate fi consultată AICI. Foarte important de menționat este faptul că doritorii pot achiziționa semnințele fie de la sediul unității, fie online, urmând să fie expediate prin curier, în toată țara.

ADVERTISEMENT

„În funcție de evoluția răsadurilor livrarea se poate decala cu câteva zile. (…) Comenzile sunt onorate în limita stocului disponibil la momentul pregătirii acestora și în ordinea primirii lor”, se arată pe site.

 

ADVERTISEMENT
Tags: