News

Anunţul președintelui Klaus Iohannis despre creșterea pensiilor și salariilor. Ce le-a transmis liderilor coaliției: ”Este corect”

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis liderilor coaliției un mesaj extrem de important privind creșterea pensiilor și salariilor.
21.09.2022 | 08:34
Anuntul presedintelui Klaus Iohannis despre cresterea pensiilor si salariilor Ce lea transmis liderilor coalitiei Este corect
Klaus Iohannis, mesaj pentru coaliție legat de creșterea pensiilor și salariilor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Bugetul României pe anul 2023 va fi adoptat în noiembrie. Tot atunci, cetățenii vor afla dacă și cu cât ar putea să se majoreze pensiile și salariile.

Klaus Iohannis, mesaj pentru coaliție legat de creșterea pensiilor și salariilor: ”Este corect, rezonabil și așteptat să se majoreze”

Între timp, de la Cotroceni vine un mesaj ferm în această privință.  Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că, dat fiind contextul actual, este ”corect, rezonabil şi aşteptat” ca pensiile şi salariile să crească.

ADVERTISEMENT

Șeful statului român participă marţi şi miercuri, la New York, la cea de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Marți, după un discurs în plenul ONU, acesta a răspuns întrebărilor puse de jurnaliști. El a vorbit și despre un subiect sensibil aflat pe ordinea de zi în țară: majorarea pensiilor și a salariilor.

ADVERTISEMENT

Iohannis a precizat că ”personal” le-a transmis liderilor coaliției PNL-PSD-UDMR că ar fi bine ca aceste venituri să crească.

”Atâta vreme cât nu avem o previziune a bugetului pentru anul viitor, orice ar spune unul sau altul este o speculație. Însă pot să vă spun un lucru pe care eu personal l-am transmis liderilor coaliției.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că suntem în criză energetică, avem foarte multe probleme în economie, avem și o creștere economică, avem totuși o inflație destul de mare, este corect, este rezonabil și este așteptat să crească și salariile și pensiile.

În condițiile în care inflația a ajuns, acum recent au fost date publicității datele, peste 15%, nu mi se pare rezonabil să fie refuzată discuția pe creșterea salariilor și pensiilor”, a declarat Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

PSD a început deja discuțiile privind majorări de pensii și salarii

Pe plan politic intern, PSD a ieșit deja public cu promisiuni privind un program de măsuri sociale pentru iarna următoare. Acesta include și majorări de pensii și salarii.

Luni, ministrul muncii, Marius Budăi, Budăi a vorbit despre necesitatea majorării de la 1 ianuarie 2023 a pensiilor cu cel puţin 10%, dar și a salariului minim brut.

”Va fi un program de măsuri sociale. Am solicitat, în urma calculelor şi analizelor făcute, o majorare a pensiilor cu cel puţin 10% de la 1 ianuarie.

În urma discuţiilor pe care le-am avut săptămâna trecută cu preşedintele PSD, dar şi cu premierul, începând de astăzi la nivelul Ministerului Muncii am declanşat în cadrul Comisiei de Dialog Social o discuţie transparentă cu partenerii sociali, angajatori, patronate şi sindicate, astfel încât de la 1 ianuarie să avem şi o creştere a salariului minim brut garantat în plată ţinând cont şi de directiva nouă aprobată în cadrul Consiliului European pe 6 iunie 2022, dar şi săptămâna trecută în Parlamentul European”, a declarat ministrul social-democrat, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT
Cât costă o plăcintă tradiţională la Târgul de Crăciun din Capitală
Cât costă o plăcintă tradiţională la Târgul de Crăciun din Capitală
Spectaculos: așa arată ”bijuteria” de 900 de milioane de euro în care se...
Spectaculos: așa arată ”bijuteria” de 900 de milioane de euro în care se decide ”soarta” României
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Gestul fostului soţ al Ronei Hartner pentru fiica lui, cu care nu ţinea...
Gestul fostului soţ al Ronei Hartner pentru fiica lui, cu care nu ţinea legătura, în ziua în care Rona Hartner a fost îngropată!
Victoria lui Putin pare posibilă pentru prima dată de când a declanșat războiul...
Victoria lui Putin pare posibilă pentru prima dată de când a declanșat războiul în Ucraina
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta...
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta cu care voia să fie îngropată
Cătălin Cherecheș, ELIBERAT?! Anunț șoc al procurorilor germani
Cătălin Cherecheș, ELIBERAT?! Anunț șoc al procurorilor germani
Florin Dumitrescu nu revine în televiziune, dar are alt plan după Chefi la...
Florin Dumitrescu nu revine în televiziune, dar are alt plan după Chefi la cuțite
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la...
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la toată slujba. FOTO
Tudor Chirilă a răbufnit de 1 decembrie: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt...
Tudor Chirilă a răbufnit de 1 decembrie: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți”
Rona Hartner a fost înmormântată. Sora artistei, acuzații dure la adresa lui Rocco...
Rona Hartner a fost înmormântată. Sora artistei, acuzații dure la adresa lui Rocco Sedano: „Scopul lui este să o îndepărteze de familie!”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!