News

Apar amănunte șocante după moartea Halynei Hutchins. Ce făcuse echipa de filmare înainte de tragedie

Informații incredibile sunt scoase la iveală de presa americană după tragedia de joi, când celebrul actor Alec Baldwin a împușcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, folosind un pistol de recuzită.
23.10.2021 | 14:37
Apar amanunte socante dupa moartea Halynei Hutchins Ce facuse echipa de filmare inainte de tragedie
ADVERTISEMENT

Presa de peste Ocean alocă spații largi dramei care a zguduit lumea filmului, după ce starul Alec Baldwin a împușcat-o mortal pe Halyna Hutchins, directoare de imagine la filmul ”Rust”, pelicula la care cei doi lucrau împreună.

Într-un punct de vedere oficial, autoritățile au anunțat că a fost emis deja un mandat de percheziție privind ”hainele vechi, în stil western”, pe care Alec Baldwin le-a purtat în momentul tragediei în care Halyna Hutchins (42 de ani) și-a pierdut viața, iar regizorul Joel Souza (48 de ani) a fost grav rănit.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor publicații din Statele Unite, problemele cu recuzita și cu condițiile de siguranță de pe platoul de filmare al peliculei ”Rust” erau de notorietate, edificator fiind și gestul făcut de mai mulți membri ai echipei de filmare cu câteva ore înainte de producerea dramei.

Echipa de filmare părăsise platoul, în semn de protest

Astfel, conform unor surse de încredere din rândul echipei de filmare, mai mulți membri ai echipei care lucra la ”Rust” ar fi părăsit platoul cu câteva ore înainte de tragedie, în semn de protest față de condițiile de siguranță oferite de companie, inclusiv procedurile de siguranță a armelor.

ADVERTISEMENT

”Siguranța actorilor și a echipei noastre este prioritatea principală a Rust Productions și a tuturor celor asociați cu compania”, au declarat imediat după tragedie reprezentanții Rust Movie Productions, într-un comunicat pentru Deadline.

”Deși nu am fost informați despre nici o plângere oficială privind siguranța armelor sau a recuzitei pe platoul de filmare, vom efectua o evaluare internă a procedurilor noastre, cât timp producția este oprită.

ADVERTISEMENT

Probleme majore cu regimul armelor înainte de tragedie

Vom continua să cooperăm cu autoritățile din Santa Fe în investigația lor și vom oferi servicii de sănătate mintală pentru distribuție și echipaj în acest timp tragic”, au transmis șefii casei de producție care realizat filmul.

Și totuși, cu câteva zile înainte de tragica moarte a Halynei Hutchins, Los Angeles Times notează că pe platourile producției ”Rust” s-ar fi petrecut cel puțin alte două incidente legate de procedurile de siguranță ale armelor, în care fuseseră semnalate probleme grave cu armamentul din recuzită, care dăduse rateuri.

ADVERTISEMENT

Halyna Hutchins a fost lovită în piept

Halyna Hutchins a fost lovită în piept de focul de armă tras accidental de Alec Baldwin, în timp ce regizorul Joel Souza, care stătea în spatele Halynei, a fost atins în umăr, așa cum se susține într-o depoziție depusă de biroul șerifului din Santa Fe.

Potrivit declarațiilor oficiale ale poliției, asistentul de regie care i-a pregătit lui Alec Baldwin arma de recuzită a declarat devastat că nu a ştiut că pistolul conţine muniţie reală.

Investigațiile poliției din New Mexico continuă la această oră, la locul tragediei deplasându-se și familia Halynei Hutchins – soțul Matthew, mama lui, dar și fiul de doar 9 ani al Halynei.

ADVERTISEMENT