Life

Aparatele din casă care îți blochează viteza internetului. Puțini români țin cont de acest aspect când instalează router-ul Wi-Fi

Care este cel mai bun loc din casă unde îți poți amplasa routerul Wi-Fi. În felul acesta, nu vei mai avea deloc probleme cu internetul.
03.02.2024 | 17:15
Aparatele din casa care iti blocheaza viteza internetului Putini romani tin cont de acest aspect cand instaleaza routerul WiFi
Unde este cel mai bine să pui routerul Wi-Fi în casă. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Viteza internetului este un aspect foarte important într-o locuință, mai ales pentru cei care lucrează, în mare parte, de acasă. Nimănui nu îi place să aibă probleme cu internetul sau să aștepte o eternitate până se încarcă o pagină în browser. Pentru a evita astfel de situații, cel mai bine este să știi unde să amplasezi routerul Wi-Fi.

Unde nu trebuie să pui, niciodată, routerul Wi-Fi

De cele mai multe ori, persoanele care apelează la internet nu acordă deloc importanță amplasării routerului Wi-Fi. În timp ce unii aleg să îl pună acolo unde le este cel mai comod, alții îl plasează în anumite locuri, strict din punct de vedere estetic.

ADVERTISEMENT

Ei bine, poziționarea corectă a routerului Wi-Fi este foarte importantă. Aceasta influențează puterea internetului și te ferește de momentele în care simți că internetul merge cu viteza melcului.

Pentru a te asigura că amplasezi routerul Wi-Fi acolo unde trebuie, este foarte important să cunoști zonele obscure ale casei. Sunt anumite zone în care specialiștii nu recomandă să pui routerul, asta dacă nu vrei să ai probleme cu internetul.

ADVERTISEMENT

De obicei, dacă routerul este amplasat greșit, atunci și viteza internetului va fi afectată. Ba chiar, în unele cazuri, nu este exclus ca aparatul să fie supus la o supraîncălzire din cauza poziționării sale greșite.

Ce trebuie să faci pentru a avea semnal bun la internet în toată casa

Specialiștii de la PC World au vorbit despre problemele care apar atunci când routerul este amplasat prost, dar și despre cel mai bun loc din casă. Deși nu mulți știu asta, în fiecare casă există un colț unde semnalul Wi-Fi este cel mai puternic.

ADVERTISEMENT

Tendința tuturor este aceea de a ascunde routerul Wi-Fi pentru că nu îl consideră deloc estetic. Acest obicei duce la o viteză a internetului mai slabă, pentru că routerul încearcă să emită emită semnal.

La fel de prost va fi semnalul la internet și dacă routerul este într-un spațiu închis, precum un raft. Asta duce la supraîncălzirea lui, ceea ce înseamnă că performanța sa scade drastic.

ADVERTISEMENT

”Performanța de transmisie/recepție a router-ului Wi-Fi scade semnificativ dacă îl ții într-o zonă închisă din casă, precum un birou sau pe un raft”, au spus cei de la PC World, potrivit thesun.co.uk, citați de gandul.ro.

Specialiștii nu recomandă deloc poziționarea routerului Wi-Fi pe podea. Acesta trebuie pus la un nivel destul de înalt. Singurul caz în care este bine să stea pe podea este în casele cu etaj. Însă, chiar și atunci, trebuie pus pe podeaua etajului superior.

Pentru ca viteza internetului să fie una bună, routerul trebuie poziționat cât mai sus și cât mai liber. Astfel, acesta reușește să propage cât mai bine undele și nici nu vor exista probleme cu internetul.

ADVERTISEMENT
Tags: